Tim Kamp Tim Kamp
02/05/2024 13:18 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 02/05/2024 13:20

MicroStrategy lanceert identiteitsbewijs op Bitcoin

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
MicroStrategy lanceert identiteitsbewijs op Bitcoin

Foto: Ellen Mol/Shutterstock

MicroStrategy, een van de bekendste in bitcoin (BTC) investerende bedrijven ter wereld, heeft een grote stap gezet. Het bedrijf heeft aangekondigd dat het werkt aan identiteitsbewijzen op de bitcoin blockchain. Dit initiatief, genaamd ‘Orange’, belooft van grote waarde te zijn voor de ontwikkeling van de crypto-industrie.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Bitcoinbedrijf komt met Orange-toepassingen

Het Amerikaanse bedrijf heeft in het verleden laten blijken groot fan te zijn van bitcoin. Zo bezit MicroStrategy meer dan $13 miljard van de grootste crypto op de markt. De nieuwe identiteitsoplossing heeft het bedrijf bekendgemaakt tijdens MicroStrategy World 2024, Bitcoin for Corporations.

Traditioneel worden identiteitsgegevens opgeslagen in centrale databases, waardoor ze kwetsbaar zijn voor hacks en datalekken. MicroStrategy’s Orange streeft ernaar dit paradigma te doorbreken door identiteitsgegevens op een gedecentraliseerde en veilige manier op te slaan op de bitcoin blockchain. Dit zou niet alleen de veiligheid verbeteren, maar ook de privacy van individuen waarborgen. Zo kan Orange tot wel 10.000 identiteitsgegevens opslaan in één enkele bitcoin-transactie.

Decentralized identifiers (DIDs) zijn een belangrijk onderdeel van deze functie bij komst van Orange. Deze DID’s zullen pseudonimiteit mogelijk maken op een manier waarbij echte identiteiten niet verbonden zijn aan bitcoin-adressen en transacties. Op deze manier kan privacy worden gegarandeerd zonder dat grootschalige fraude mogelijk is.

Voorzitter van MicroStrategy, Michael Saylor, nam het woord tijdens de conferentie. Hij is de man die namens MicroStrategy veel in beeld komt in de media om bitcoin toe te juichen. Over de Orange-update zei hij het volgende:

“Het doel is om betrouwbare, fraudebestendige en duurzame gedecentraliseerde identiteiten te leveren met alleen de openbare Bitcoin-blockchain als gegevensbron.”

Advertentie

Uitbreidingen naar Outlook en andere applicaties

MicroStrategy heeft met Orange For Outlook al een toepassing ontwikkeld. Met deze applicatie kunnen de gebruikers van het netwerk handtekeningen toevoegen aan hun e-mails. Zo zijn de ontvangers van de e-mails ervan overtuigd dat het bericht afkomstig is van de beweerde afzender.

Het bedrijf heeft als doel om de toepassingen van Orange uit te breiden naar een breder netwerk. Hieronder vallen onder andere social media platforms en apps voor e-commerce, zakelijke en fintech-industrieën.

Deel dit artikel
Tim Kamp

Tim begon zijn financiële avontuur op de aandelenmarkt, maar raakte in 2019, als 17-jarige, gefascineerd door crypto. Zijn eerste investering bevestigde zijn overtuiging dat crypto de toekomst had. Hij merkte een gebrek aan duidelijke uitleg en toegankelijke informatie in de complexe cryptowereld. Gedreven door zijn groeiende passie en zelfverworven kennis, richtte Tim in 2023 ‘BitKamp’ op. Dit platform helpt beginners in crypto met begrijpelijke en toegankelijke uitleg. Naast het leiden van BitKamp, handelt hij actief in verschillende cryptovaluta, met een focus op bitcoin. Na zijn HBO-studie werd BitKamp zijn fulltime bezigheid. Tim deelt zijn passie nu via online content zoals blogs, artikelen, Q&A’s, webinars, en cursussen. Voor vragen of informatie over crypto kan men hem benaderen via BitKamp.nl of zijn Instagram-pagina.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Shiba Inu knalt cryptomarkt voorbij na positief nieuws
Nieuwe crypto schiet 590% omhoog in minuten – handelaren verrast
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
Bitcoin Cash (BCH) vindt belangrijk steunniveau en nadert omslagpunt
Bitcoin bullmarkt voorbij? Voorspeller van 2018 crash waarschuwt voor top
Peter kocht 's werelds eerste
Peter kocht ’s werelds eerste “Bitcoin Lamborghini” voor slechts €106
Advertentie