Ivo Melchers Ivo Melchers
02/11/2023 10:53 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 02/11/2023 10:23

MicroStrategy op bizarre bitcoin winst, en wéér bijgekocht

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
MicroStrategy op bizarre winst met bitcoin investering, en wéér bijgekocht

Foto: JHVEPhoto/Shutterstock

De Amerikaanse softwareleverancier MicroStrategy heeft haar gigantische bitcoin (BTC) bezit de afgelopen maand voor de zoveelste keer uitgebreid. MicroStrategy is veruit de grootste beursgenoteerde bitcoin-bezitter ter wereld en breidt, ongeacht de BTC koers, vaak haar holdings uit. Deze strategie lijkt zich nu flink uit te betalen: de ongerealiseerde winst staat momenteel namelijk gelijk aan een gigantische waarde.

🚀 Nederlandse exchange viert aankomende bullmarkt: iedereen €20,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin strategie MicroStrategy blijft op volle toeren draaien

Michael Saylor, de uitvoerend voorzitter en tevens voormalig CEO van MicroStrategy, liet gisteren op X (eerder aangeduid als Twitter) weten dat het bedrijf in oktober de schatkist met 155 BTC heeft aangevuld. Hiervoor heeft het 5,3 miljoen dollar uitgegeven. De BTC-balans is als gevolg gestegen tot een totaal van 158.400 BTC.

MicroStrategy heeft tevens haar financiële resultaten van het derde kwartaal gedeeld. Hieruit blijkt dat in de maanden juli t/m september maar liefst 6.067 BTC is aangeschaft. Andrew Kang, Chief Financial Officer van MicroStrategy, laat bovendien weten dat het bedrijf gemotiveerd blijft om deze bitcoin-strategie te continueren:

‘’Onze toewijding om bitcoin te verwerven en vast te houden blijft sterk, vooral met de veelbelovende achtergrond van mogelijk toenemende institutionele adoptie.’’

De omzet van het bedrijf steeg in het afgelopen kwartaal met 3 procent ten opzichte van vorig jaar tot 129,5 miljoen dollar. Het bleek echter niet genoeg te zijn voor een groen kwartaal. Er is namelijk een nettoverlies van 143,4 miljoen dollar genoteerd.

Op 30 september, de laatste dag van het kwartaal, stond de totale waarde van alle bitcoins gelijk aan 4,277 miljard dollar. De totale uitgaven bedroegen daarentegen 4,681 miljard dollar. Gemiddeld genomen had MicroStrategy destijds 29.582 dollar dollar per bitcoin betaald en de BTC koers sloot het kwartaal af op 27.030,47.

Gigantische BTC winst

Vorige week dinsdag, toen de BTC prijs na een ontzettend harde stijging op zo’n 34.000 dollar stond, kwam de investering plotseling op een winst van zo’n 700 miljoen dollar te staan. Momenteel staat de waarde van het totale BTC-bezit, dankzij de verdere stijging in de bitcoin koers én de recente aankoop, op ongeveer 5,592 miljard dollar.

Met totale uitgaven van 4,69 miljard dollar, leidt dit tot een opmerkelijke winst van iets meer dan 900 miljoen dollar.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Advertentie
Advertentie