Thom Derks Thom Derks
29/11/2022 12:34 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 29/11/2022 12:34

Miljardair Tom Lee: “Bitcoin investering is nog steeds logisch”

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Miljardair Tom Lee:

Foto: VictorWard/Shutterstock

Als het aan Tom Lee van Fundstrat ligt, dan is investeren in bitcoin nog steeds een logische keuze. Een gebalanceerd portfolio moet volgens Lee nog altijd een beetje bitcoin (BTC) bevatten, zo laat de investeerder weten in een interview met CNBC. Je kent Lee wellicht van zijn voorspellingen van een bitcoin koers van 200.000 dollar voor 2022.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Altijd optimistisch over bitcoin

Hoewel Lee erkent dat het jaar 2022 dramatisch is geweest voor de industrie, ziet hij ook positieve ontwikkelingen. Hij gelooft in ieder geval dat 2023 een beter jaar zal worden voor bitcoin dan het jaar 2022. Ook op de lange termijn zijn Lee en zijn Fundstrat nog altijd optimistisch over de toekomst van de hele industrie.

In gesprek met CNBC vergelijkt Lee de huidige gebeurtenissen met 2018. Daarbij geeft hij onder andere aan dat veel van de grote spelers van dit moment zijn ‘geboren’ tijdens de bearmarkt van 2018. Ook ziet hij de huidige crypto-winter als een moment voor de industrie om zichzelf te verschonen.

Met dat laatste heeft hij op zich een punt. Het feit dat een platform als FTX omvalt lijkt op het eerste gezicht een slechte ontwikkeling, maar men mag niet vergeten dat zij veel ‘papieren bitcoin’ verkochten. Gebruikers hadden 70.000 ‘bitcoin’ bij FTX staan, die uiteindelijk helemaal niet in de wallets aanwezig bleken te zijn.

Advertentie

Crypto is niet dood

De optimistische Lee gelooft dan ook niet in de uitspraken dat crypto nu dood is. Dat hebben we immers al zo vaak gehoord en iedere keer komt bitcoin er weer sterker uit. Voor investeerders die op zoek zijn naar een gebalanceerd portfolio, adviseert hij nog altijd een allocatie aan bitcoin.

Hoe groot die allocatie precies zou moeten zijn laat Lee niet weten, maar dat hij nog vertrouwen heeft in bitcoin lijkt zeker. Ergens is het ook een wonder dat bitcoin, ondanks alle gebeurtenissen in 2022, nog op de huidige koers van 16.100 dollar staat.

We hebben nog altijd te maken met dramatische macro-economische omstandigheden. In mei kregen we de implosie van Terra voor de kiezen, wat vervolgens het omvallen van verschillende fondsen veroorzaakte en als kers op de taart ook nog het FTX-schandaal.

Deel dit artikel
Thom Derks

Thom is een expert op het gebied van macro-economie, bitcoin en het afzeiken van altcoins. Verder schrijft hij een eigen macro-nieuwsbrief op Substack, laat hij soms iets van zich horen op Twitter en is hij niet-praktiserend Meester in de Rechten (universiteit Leiden).

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie