Timo Bult Timo Bult
18/05/2024 18:33 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 18/05/2024 12:38

Na dramatische maand komen bitcoin ETF’s in mei weer helemaal terug

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Na dramatische maand komen bitcoin ETF's weer helemaal terug in mei

Foto: Rokas Tenys/Shutterstock

In de afgelopen twee weken hebben de bitcoin (BTC) beursfondsen (ETF’s) in de Verenigde Staten weer positieve ontwikkelingen gezien. Het positieve nieuws volgt na een moeilijke periode in april, toen de BTC koers flink daalde er en ook veel kapitaal weer wegstroomde uit de fondsen. Inmiddels hebben de instromen in mei de slechte maand april alweer helemaal goed gemaakt.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

April was moeilijk voor bitcoin (BTC)

De maand april was een uitdagende periode voor bitcoin ETF’s en de koers, waarbij aanzienlijke uitstromen plaatsvonden. Deze negatieve ontwikkelingen in april vielen samen met een daling van de bitcoin koers van ongeveer 20 procent.

Het kapitaal dat in april wegstroomde zorgde voor enige paniek onder investeerders. Senior ETF-analist van Bloomberg, Eric Balchunas, benadrukt dat dergelijke fluctuaties echter normaal zijn in de levenscyclus van een ETF. “Het is belangrijk om niet te emotioneel te reageren op de stroombewegingen die komen en gaan,” aldus Balchunas. “Ze maken deel uit van het leven van een ETF, maar ik denk dat ze op lange termijn positief zullen uitvallen.”

Inmiddels is er sinds de lancering tenminste 12,3 miljard dollar geïnvesteerd in de fondsen.

Advertentie

Bitcoin ETF’s laten weer positieve cijfers zien in mei

In mei is er een duidelijke ommekeer zichtbaar met 1,3 miljard dollar aan instromen in bitcoin ETF’s, wat de negatieve stromingen van april volledig goedmaakt. Dit herstel valt samen met een stijging van de bitcoin koers, die momenteel weer rond de 67.000 dollar handelt, een stijging van 18 procent ten opzichte van het dieptepunt in april.

Balchunas stelt daarnaast dat de instromen en uitstromen, hoewel significant op korte termijn, relatief klein zijn ten opzichte van het totale beheerde vermogen van de ETF’s. “De stroomhoeveelheden aan beide kanten zijn klein in verhouding tot het beheerde vermogen, misschien 1-2%,” aldus Balchunas.

Gisteren werden opnieuw aanzienlijke instromen genoteerd bij de bitcoin ETF’s, met een totaal van 211,5 miljoen dollar, wat de wekelijkse instromen op 939 miljoen dollar brengt. Dit is gelijk aan ongeveer 14.000 BTC, pakweg het aantal BTC dat in 31 dagen gemaakt wordt.

Grayscale’s GBTC ontving 31,6 miljoen dollar aan instromen, Fidelity 99,4 miljoen dollar en Blackrock 38,1 miljoen dollar, aldus WhalePanda op X.

Altijd een stap voor blijven? Sluit je aan bij onze Discord-community met meer dan 12.000 leden. Bespreek de laatste crypto-trends en verwachtingen en blijf op de hoogte van alle verdere ontwikkelingen. Doe mee!

Deel dit artikel
Timo Bult

Timo is hoofdredacteur van Crypto Insiders en een gepassioneerde voorstander van de real-world toepassingen van cryptotechnologie. Zijn interesse werd gewekt tijdens zijn werk voor een groot Fins accountancybedrijf, waar hij onderzoek deed naar het toepassen van blockchain door financiële bedrijven. Ook voor zijn Master’s thesis bleef hij in de cryptohoek. Hij onderzocht hoe NFT’s in kunnen worden toegepast in games, en welke uitdagingen daar liggen. Timo gelooft dat cryptotechnologie onze economie inclusiever, eerlijker en welvarender kan maken, en dat de transparantie van deze technologie corruptie in ontwikkelingslanden kan tegengaan.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Grote leegloop bij bitcoin miners op komst, zegt bankgigant JPMorgan
Bitcoin stijging zal van korte duur zijn, volgens mega-bank
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Grote leegloop bij bitcoin miners op komst, zegt bankgigant JPMorgan
Bitcoin stijging zal van korte duur zijn, volgens mega-bank
Bitcoiners opgelet: cruciale economische data in aantocht
Bitcoiners opgelet: cruciale economische data in aantocht
Advertentie