Kevin Schijven Kevin Schijven
14/04/2022 13:43 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 14/04/2022 13:43

Nexo lanceert eerste bitcoin creditcard, BTC verkopen niet langer nodig

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Nexo lanceert eerste bitcoin creditcard, BTC verkopen niet langer nodig

Foto: Piotr Swat / Shutterstock.com

Nexo, een groot leenbedrijf voor cryptocurrencies, lanceert een nieuwe crypto betaalkaart in samenwerking met Mastercard. Met de nieuwe betaalkaart hoeven gebruikers hun crypto niet te verkopen, zegt het bedrijf.

Deze crypto betaalkaart is namelijk “’s werelds eerste betaalkaart ondersteund door crypto,” aldus Nexo. Volgens het bedrijf betekent dit dat gebruikers met de betaalkaart kunnen betalen zonder hun crypto hoeven te verkopen.

De kaart is gekoppeld aan een door Nexo verstrekte, door crypto ondersteunde kredietlijn waardoor meerdere activa als onderpand kunnen worden gebruikt, inclusief maar niet beperkt tot bitcoin (BTC), ethereum (ETH) en de tether (USDT) stablecoin.

Nexo zegt dat de betaalkaart gratis is om aan te vragen, geen maandelijkse kosten heeft en pas transactiekosten in rekening brengt wanneer je meer dan €20.000 per maand spendeert. Daarnaast kunnen gebruikers 2% aan crypto als beloning ontvangen op alle transacties, in bitcoin of in nexo (NEXO).

Bitcoin wallet van El Salvador gehackt, persoonsdata gelekt
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Crypto betaalkaart eerst alleen Europa

De kaart wordt als eerst uitgegeven in een bepaalde groep Europese landen, daar zijn echter sommige landen van uitgesloten. Om welke landen het precies gaat, is niet duidelijk. Volgens Nexo wordt de betaalkaart geaccepteerd bij maar liefst 92 miljoen winkeliers waar ook Mastercard wordt geaccepteerd.

“Mastercard is van mening dat digitale activa een revolutie teweegbrengen in het financiële landschap en we lopen voorop in innovatie met programma’s zoals onze samenwerking met Nexo om mensen nieuwe en unieke keuzes te bieden in hoe ze betalen en hun crypto-bezit activeren.”

Aldus Raj Dhamodharan van Mastercard. Nexo medeoprichter Antoni Trenchev zegt:

“Dit unieke product stelt miljoenen mensen in staat, eerst in Europa en daarna wereldwijd, om onmiddellijk geld uit te geven zonder het potentieel van hun cryptocurrencies op te geven, en biedt zo een ongekende dagelijkse bruikbaarheid voor de opkomende activaklasse.”

De NEXO koers begon gisteren flink te stijgen door dit nieuws. Op het moment van schrijven komt de prijs uit op $2,42 terwijl de prijs eerder deze week nog op $2,23 lag. Dat is een stijging van 8,5%. NEXO staat daarmee nu op de 85ste plek van grootste crypto qua marktkapitalisatie.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie