Kevin Schijven Kevin Schijven
28/05/2021 15:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 28/05/2021 15:15

Niemand kan Bitcoin (BTC) nog stoppen, zeggen CEO Binance en CEO Ark Invest

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Niemand kan Bitcoin (BTC) nog stoppen, zeggen CEO Binance en CEO Ark Invest

Alhoewel veel mensen zich zorgen maken over de wijze dat overheden en toezichthouders de cryptocurrency markt willen reguleren, zijn veel mensen van een ding overtuigd: niemand kan Bitcoin (BTC) nog afsluiten.

Een van deze personen is Changpeng Zhao, CEO van Binance, de grootste cryptocurrency-exchange ter wereld. Hij zegt tijdens Consensus 2021, een virtuele conferentie van Coindesk, het volgende:

“Ik denk niet dat iemand het nu kan afsluiten, aangezien deze technologie, dit concept, in de hoofden van 500 miljoen mensen zit. Dat kun je niet uitwissen. Cryptocurrencies zijn slechts een nieuwe tool die de vrijheid van geld over de hele wereld kan vergroten. Ik zie ze niet als concurrerend met toezichthouders en er is een manier waarop we kunnen samenwerken.”

Ook Cathie Wood, CEO en oprichter van Ark Investment, een groot investeringsbedrijf met $5 miljard activa onder beheer, noemt het onmogelijk tijdens dezelfde conferentie.

Wood zegt dat zij “extreem bullish” blijft over bitcoin en dat het voor regelgevers “onmogelijk zal zijn om het af te sluiten.” Ook verwacht de CEO dat toezichthouders in “de loop der tijd zich vriendelijker” zullen opstellen ten opzichte van crypto. Ze zullen namelijk bang zijn om de boot te missen.

Wood meldt verder dat de fear, uncertainty & doubt (FUD) omtrent het energieverbruik van Bitcoin, aangewakkerd door Elon Musk, voor de recente crash zorgde.

“Het werd versneld door de ESG [environmental, social and governance] beweging en dit idee, dat er enkele echte milieuproblemen zijn met het minen van bitcoin, dat werd verergerd door Elon Musk. Veel institutionele aankopen werden onderbroken. Elon kreeg waarschijnlijk een paar telefoontjes van instellingen.

Het viel me op dat BlackRock de derde aandeelhouder van [Tesla] is en dat Larry Fink de CEO is. Hij is gefocust op ESG en vooral op klimaatverandering. Ik weet zeker dat BlackRock enkele klachten heeft geregistreerd en misschien zijn er enkele zeer grote houders in Europa die hier extreem gevoelig voor zijn.”

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie