Tim Kamp Tim Kamp
21/06/2024 06:06 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 20/06/2024 20:16

Nieuwe bitcoin ETF haalt €1,2 miljoen binnen op eerste handelsdag

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Nieuwe bitcoin ETF haalt €1,2 miljoen binnen op eerste handelsdag

Op de Australische effectenbeurs (ASX) is de eerste Bitcoin Spot Exchange-Traded Fund (ETF) gelanceerd, een belangrijke mijlpaal voor de industrie van crypto in Australië. De ETF, uitgegeven door VanEck, behaalde op de eerste handelsdag een handelsvolume van $1,3 miljoen AUD met 96.476 verhandelde aandelen.

Veelbelovende start voor Bitcoin ETF in Australië

De start van het beleggingsproduct in Australië lijkt veelbelovend. Hoewel de cijfers van het handelsvolume op dag één aanzienlijk lager is dan de handelsvolumes van vergelijkbare producten in de VS, toont het de groeiende interesse in bitcoin (BTC) als beleggingsmiddel in Australië.

De VanEck Bitcoin ETF (VBTC) biedt beleggers een gereguleerde en transparante manier om blootstelling aan bitcoin te krijgen, zonder de complexiteit van directe aankoop en beveiliging van de digitale activa. Jamie Hannah is de vervangend hoofd van investeringen en kapitaalmarkten bij VanEck. Hannah merkte op dat ondanks het kleinere Australische marktvolume, de interesse van zowel particuliere als professionele beleggers sterk is.

Vermogensbeheerder VanEck vertelde CoinTelegraph dat het optimistisch is dat het product dezelfde groei zal doormaken als Bitcoin ETF’s in de Verenigde Staten. Het verschil in marktgrootte is natuurlijk erg groot, maar dat neemt niet weg dat het een succes kan worden.

“Ondanks het feit dat de Australische markt een stuk kleiner is dan de Amerikaanse en het grootste deel van onze stroom bestaat uit retail in plaats van institutionele beleggers, is er een mogelijkheid dat we een vergelijkbaar pad zullen volgen,” vertelde Hannah.

CEO VanEck lyrisch over Australische markt

De lancering van deze ETF volgt op eerdere goedkeuringen van Bitcoin ETF-producten in Australië. Voorbeelden hiervan zijn de Monochrome Bitcoin ETF en de Global X 21Shares Bitcoin ETF. VanEck’s product voegt zich bij deze bestaande opties, waardoor beleggers meer keuzes hebben binnen een gereguleerd kader.

De CEO van VanEck, Arian Neiron, erkent dat bitcoin een opkomende beleggingscategorie is. Daarover zegt hij dat “veel adviseurs en beleggers toegang willen krijgen”.

“VBTC maakt bitcoin ook toegankelijker door alle back-end complexiteit te beheren. Het is niet langer nodig om de technische aspecten van het verwerven, opslaan en beveiligen van digitale activa te begrijpen,” voegde hij eraan toe.

Anycoin Direct geeft alle Nederlanders 1 miljoen PEPE cadeau

De meme-coin gekte is in volle gang en PEPE is een van de grootste sterren. Of deze hype blijvend is, valt nog te bezien. Maar met het gratis PEPE-aanbod van Anycoin Direct kun je in ieder geval zonder risico deelnemen aan deze opwindende ontwikkeling. Het is een unieke kans om te ontdekken wat de wereld van crypto te bieden heeft.

Nieuwe gebruikers ontvangen maar liefst 1 miljoen PEPE volledig gratis. Een mooie kans om kennis te maken met de wereld van meme-coins zonder eigen geld te riskeren.

Claim 1 miljoen PEPE

Altijd een stap voor blijven? Sluit je aan bij onze Discord-community met meer dan 12.000 leden. Bespreek de laatste crypto-trends en verwachtingen en blijf op de hoogte van alle verdere ontwikkelingen. Doe mee!

Deel dit artikel
Tim Kamp

Tim Kamp is sinds september 2023 redacteur bij Crypto Insiders. Met een HBO Bachelor in Sport, Management & Ondernemen van de Hogeschool van Amsterdam en ervaring bij BitKamp, brengt hij een unieke combinatie van marketingkennis en crypto-expertise. Zijn passie voor cryptocurrency ontstond vanuit een interesse in geldbeheer en investeren, wat hem uiteindelijk naar Bitcoin leidde. Bij Crypto Insiders deelt hij nu zijn kennis en inzichten met een breed publiek.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
98-jarige-man wordt miljonair =na 70 jaar oude
98-jarige man wordt miljonair na 70 jaar oude investering
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Grote leegloop bij bitcoin miners op komst, zegt bankgigant JPMorgan
Bitcoin stijging zal van korte duur zijn, volgens mega-bank
Bitcoin koers blaast snel door naar $74.000, volgens experts
Bitcoin koers blaast snel door naar $74.000, volgens experts
Advertentie