Jeroen van Welsenes Jeroen van Welsenes
08/11/2023 20:08 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 08/11/2023 15:02

Nog een vermogensbeheerder klaar om crypto beursfonds te lanceren

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Memecoin handelaren opgepast, dogecoin (DOGE) kan nog flink dalen

Foto: xalien/Shutterstock

We wachten nog steeds in spanning af op een goedkeuring van een Amerikaanse Bitcoin (BTC) exchange-traded fund (ETF). Amerika is niet de enige. DWS Group, een Duitse vermogensbeheerder die $900 miljard aan activa beheert, bereidt zich voor op de lancering van een eigen ETF voor particuliere beleggers.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin ETF’s

In april vormde DWS Group een strategische alliantie met Galaxy Digital, een financieel dienstverlenings- en investeringsmanagementbedrijf, om nieuwe crypto producten in Europa te lanceren. Hoewel de ETF lancering aanstaande is, zijn er meningsverschillen binnen het bedrijf over de waarde van crypto.

Sommige leden zien de digitale munten als waardeloos, terwijl anderen het feit erkennen dat Bitcoin momenteel wordt verhandeld rond de $35.000. Bjoern Jesch, de Global Chief Investment Officer van DWS Group, benadrukt het complexe karakter en volatiliteit van crypto’s, vooral omdat ze nog geen lange bestaansgeschiedenis hebben en er geen centrale bank is die het ondersteunt.

Hoewel recent de VS veel aandacht kreeg omtrent ETF’s zijn dergelijke ontwikkelingen in Europa ook belangrijk voor de algemene adoptie van crypto. De ontwikkelingen van ETF’s maken het voor een breder publiek van beleggers eenvoudiger om in cryptovaluta te investeren zonder de complexiteit van het direct kopen en veilig opslaan van digitale munten. Het kan de weg vrijmaken voor meer institutionele beleggers, die over het algemeen veel kapitaal bezitten, om de crypto ruimte te betreden.

Advertentie

Hongkong duikt in de ETFs

Ook in andere landen lijken ze het ETF virus te pakken te hebben. Een van die landen is Hongkong. De Securities and Futures Commission (SFC) van het land overweegt een spot ETF die direct in cryptocurrency investeren beschikbaar maakt voor particuliere beleggers. De ontwikkeling volgt na eerdere beperkingen die dergelijke producten alleen toegankelijk maakten voor professionele beleggers met substantiële middelen. Julia Leung, de algemeen directeur van de SFC, benadrukte dat de stadstaat openstaat voor innovatie die de marktefficiëntie verbetert, mits nieuwe risico’s adequaat beheerd worden.

Deel dit artikel
Jeroen van Welsenes

Jeroen investeerde in 2016 voor het eerst in bitcoin. Sindsdien verdiept hij zich in de achterliggende technologie en gelooft hij dat blockchain de potentie heeft – net zoals het internet – om de wereld te veranderen.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie