Jeroen van Welsenes Jeroen van Welsenes
01/06/2024 07:33 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 31/05/2024 22:17

NYSE, de grootste beurs ter wereld, overweegt crypto handel

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Crypto Ontbijt: Memecoins onderuit, PayPal op Solana, Crypto op NYSE & meer

Foto: orhan akkurt/Shutterstock

Het crypto landschap verandert snel in Amerika. Door de bitcoin (BTC) Spot exchange-traded funds (ETF’s) en de goedkeuring van de ethereum (ETH) ETF’s zien steeds meer instituties crypto als een valide investeringsoptie.

De New York Stock Exchange (NYSE) lijkt ook overstag en is zelfs geïnteresseerd in de nieuwe sector. Lynn Martin, de president van de beurs, overweegt zelfs crypto handel mogelijk te maken, volgens CoinDesk. De president wijst op de $58 miljard aan activa in Amerikaanse bitcoin ETF’s als een sterk teken van de vraag naar gereguleerde crypto producten.

Daarnaast is Martin optimistisch over het gebruik van blockchain technologie om financiële processen efficiënter en transparanter te maken, vooral voor minder liquide activa zoals gemeentelijke obligaties.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in mei gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Behoefte aan duidelijke regelgeving

Volgens Martin is er echter een maar. Ondanks de toenemende integratie van traditionele financiële markten en digitale activa, belemmert het gebrek aan regelgevende duidelijkheid de innovatie in de industrie.

De recente positieve veranderingen in de Amerikaanse politiek met betrekking tot crypto, waaronder de goedkeuring van de Financial Innovation and Technology for the 21st Century Act (FIT21) in het Huis van Afgevaardigden en de steun van Donald Trump voor crypto zouden hier binnenkort mogelijk nog verandering in kunnen brengen.

Advertentie

Indexopties voor crypto

Hoewel crypto handel voorlopig nog uitblijft op de NYSE, is de beurs wel van plan om indexopties te noteren die de prijs van BTC volgen. NYSE werkt daarvoor samen met CoinDesk Indices, een divisie van nieuwsplatform CoinDesk die financiële indexes beheert, voor deze initiatieven.

De nieuwe opties contracten zullen beschikbaar zijn na goedkeuring door de regelgevende instanties en zullen investeerders toegang bieden tot een belangrijk, liquide en transparant risicobeheerinstrument.

Europese verkiezingen cruciaal voor crypto toekomst

Ook in Europa zien we dat de politiek zich steeds meer met crypto bezig houdt. De Europese parlementsverkiezingen in juni 2024 zijn daarbij van groot belang voor de industrie, stelt Jag Kooner, hoofd derivaten bij Bitfinex.

De aankomende verkiezingen kunnen belangrijke invloed hebben op toekomstige regelgeving door Europese instellingen zoals de European Securities and Markets Authority (ESMA) en de implementatie van de Markets in Crypto-Asset Regulation (MiCA).

Een verschuiving naar een rechtse regering kan leiden tot strengere regels, terwijl een pro-crypto uitkomst de onlangs aangenomen MiCA-wetgeving zou kunnen versterken. Hoewel de MiCA al gedeeltelijk is ingevoerd, blijven er nog veel wetsvoorstellen in behandeling, zoals die van de European Banking Authority (EBA) voor stablecoins.

Altijd een stap voor blijven? Sluit je aan bij onze Discord-community met meer dan 12.000 leden. Bespreek de laatste crypto-trends en verwachtingen en blijf op de hoogte van alle verdere ontwikkelingen. Doe mee!

Deel dit artikel
Jeroen van Welsenes

Jeroen investeerde in 2016 voor het eerst in bitcoin. Sindsdien verdiept hij zich in de achterliggende technologie en gelooft hij dat blockchain de potentie heeft – net zoals het internet – om de wereld te veranderen.

Net binnen
Trending
Cryptobeurs in de problemen, verkoop is mogelijk
Cryptobeurs in de problemen, verkoop is mogelijk
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Bitcoin flash crash veroorzaakt enorme liquidatie van $1+ miljard
Cryptomunt klapt 80% naar beneden nadat hacker extra tokens maakt
Cardano staat op vooravond van
Cardano staat op vooravond van “grootste mijlpaal in crypto geschiedenis”
Bitcoin crasht opnieuw na geruchten over Israëlische tegenaanval
Tot deze koers kan bitcoin gaan dalen volgens analisten
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

student verdient miljoenen ongeluk bij geluk student
Student werd in één oogwenk cryptomiljonair, “geluk bij een ongeluk”
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 2 redenen
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 3 redenen
Peter kocht 's werelds eerste
Peter kocht ’s werelds eerste “Bitcoin Lamborghini” voor slechts €106
Advertentie