Thom Derks Thom Derks
16/11/2022 15:05 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/09/2023 10:22

Pantera Capital voorspelt bitcoin koers van $149.000

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws

Foto: N ON NE ON/Shutterstock

Pantera Capital is een investeringsfonds dat een focus heeft op crypto en een mooie toekomst voorspelt voor bitcoin (BTC). Bij monde van CEO Dan Morehead, laat het investeringsfonds weten op korte termijn een bitcoin koers van $149.000 dollar te verwachten.

Rechter bevriest miljoenen van zelfbenoemde Bitcoin bedenker
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoin bodem in november

Pantera Capital verwacht dat bitcoin deze maand nog zijn bodem bereikt en daarna op stoom komt voor de volgende halving. Begin 2024 moet de aanstormende halving de vlam zijn die een nieuwe bullrun veroorzaakt voor bitcoin. Een bitcoin halving is het moment waarop de beloning voor miners voor het vinden van een nieuw blok halveert.

In het verleden is de bitcoin koers na iedere halving aan een bullrun begonnen en ook in aanloop naar de halving trekt de koers vaak aan. “Bitcoin vond zijn bodem in het verleden gemiddeld 477 dagen voor de halving, klom vervolgens in aanloop naar de halving, om daarna compleet naar boven te exploderen”, aldus Pantera Capital.

“Als de geschiedenis zich herhaalt, dan zou de koers rond 30 november een bodem moeten vinden. Daarna moet dan begin 2024 de rally beginnen, met een sterk vervolg van die rally in de maanden na de halving”, zo gaat Dan Morehead verder. Als de geschiedenis zich herhaalt, dan zouden we ongeveer het hierboven afgebeelde pad moeten volgen qua koers.

Advertentie

BTC op $36.000 in aanloop naar de halving

Pantera Capital voorspelt dat de bitcoin koers in aanloop naar de halving richting de 36.000 dollar beweegt. Dat is in vergelijking met de top van de vorige bullrun van 69.000 dollar niet heel bijzonder, maar het begint dan alweer ergens op te lijken. Voor nu staat de volgende halving voor maart 2024 op het programma, dus wat dat betreft is het nog even afwachten.

Het zou wat zijn als bitcoin inderdaad opleeft naar een koers van ongeveer 149.000 dollar na de volgende halving. Dat is een koers die we ons op dit moment in ieder geval niet voor kunnen stellen, zeker niet na het drama rondom FTX, dat het vertrouwen in de markt weinig goed gedaan heeft.

Deel dit artikel
Thom Derks

Thom is een expert op het gebied van macro-economie, bitcoin en het afzeiken van altcoins. Verder schrijft hij een eigen macro-nieuwsbrief op Substack, laat hij soms iets van zich horen op Twitter en is hij niet-praktiserend Meester in de Rechten (universiteit Leiden).

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Advertentie
Advertentie