Tim Kamp Tim Kamp
19/05/2024 10:01 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 23/05/2024 10:47

Peter kocht ’s werelds eerste “Bitcoin Lamborghini” voor slechts €106

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Peter kocht 's werelds eerste

Foto: Waleeds/Shutterstock

De wereld van crypto blijft tot de verbeelding spreken en heeft al jaren de aandacht van liefhebbers van luxe en snelheid, zoals blijkt uit het kopen van Lamborghini’s met bitcoin (BTC).

Ontmoet Peter Saddington, de man die een “Bitcoin Lamborghini” kocht. Na vroegtijdig te investeren in de grootste cryptocurrency, had de man een aardig vermogen opgebouwd. Vervolgens kon hij zijn droomauto kopen voor “enkele euro’s”.

Man kocht bitcoin in 2011 voor $2,52

Saddington was al langer een belegger, maar naar eigen zeggen was dat niet altijd een succes. Totdat hij in aanraking kwam met het bitcoin-fenomeen.

De belegger ontdekte bitcoin in een tijdschrift in 2011. Hij dook vervolgens dieper in het fenomeen en besloot na een maand onderzoek erin te investeren. De prijs van bitcoin lag op dat moment nog op slechts $2,52.

“Als technoloog en iemand die graag risicovolle weddenschappen neemt met nieuwe technologie, vond ik het echt intrigerend.

Ik nam ongeveer een maand de tijd om het te onderzoeken, terug te kijken in de code en terug te kijken in de whitepaper,” aldus Saddington aan CNBC.

Door vroeg te investeren in bitcoin heeft de heer Saddington uiteindelijk zijn droomauto te weten bemachtigen. Hij kocht een Lamborghini Huracan uit 2015 tegen een prijs van $200.000.

Dat is natuurlijk een behoorlijk bedrag, maar niet als je weet hoeveel geld hij daarvoor heeft moeten investeren. Voor Saddington was een bedrag van slechts €106 genoeg om de sportwagen van maar liefst twee ton te kunnen financieren.

Circa 13 jaar geleden kwam dat neer op 45 bitcoin voor de auto, die hij in 2018 kocht. Zijn investering was op dat moment een ongelooflijke 320.000 procent gestegen in waarde gedurende zeven jaar. Momenteel zouden de bitcoin al bijna $3 miljoen waard zijn.

Lamborghini dealer maakt uitzondering voor cryptotransactie

Saddington laat echter niet weten hoeveel bitcoin hij momenteel bezit.

Peter heeft ondertussen twee YouTube-kanalen opgericht over cryptocurrency en koopt nog elke vrijdag nieuwe crypto bij. Hij zit in de industrie voor de lange termijn, laat hij weten.

De algemeen manager van de Lamborghini-dealer, Pietro Frigerio, liet weten dat het bedrijf eigenlijk geen crypto als betaling accepteert. Hij verklaarde dit als volgt:

“We accepteren eigenlijk geen bitcoin, we speculeren niet over de wisselkoers. We faciliteren gewoon de eigenaar van bitcoin door de transactie via een betalingsdienst te laten verlopen.”

Nederlandse broker geeft Nederlanders tijdelijk 1,5 miljoen PEPE gratis

Ben jij van plan om stappen in crypto-land te zetten? Kan je niet genoeg krijgen van memecoins zoals Shiba Inu, Dogecoin, PEPE en BONK? Goed nieuws! Anycoin Direct geeft al onze lezers vandaag 1.5 miljoen PEPE gratis.

Registreer je vandaag nog bij Anycoin Direct via de link hieronder en ontvang 1,5 miljoen PEPE helemaal gratis.

Pak 1.5M PEPE gratis

Altijd een stap voor blijven? Sluit je aan bij onze Discord-community met meer dan 12.000 leden. Bespreek de laatste crypto-trends en verwachtingen en blijf op de hoogte van alle verdere ontwikkelingen. Doe mee!

Deel dit artikel
Tim Kamp

Tim Kamp is sinds september 2023 redacteur bij Crypto Insiders. Met een HBO Bachelor in Sport, Management & Ondernemen van de Hogeschool van Amsterdam en ervaring bij BitKamp, brengt hij een unieke combinatie van marketingkennis en crypto-expertise. Zijn passie voor cryptocurrency ontstond vanuit een interesse in geldbeheer en investeren, wat hem uiteindelijk naar Bitcoin leidde. Bij Crypto Insiders deelt hij nu zijn kennis en inzichten met een breed publiek.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Grote leegloop bij bitcoin miners op komst, zegt bankgigant JPMorgan
Bitcoin stijging zal van korte duur zijn, volgens mega-bank
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Grote leegloop bij bitcoin miners op komst, zegt bankgigant JPMorgan
Bitcoin stijging zal van korte duur zijn, volgens mega-bank
Bitcoiners opgelet: cruciale economische data in aantocht
Bitcoiners opgelet: cruciale economische data in aantocht
Advertentie