Tim Kamp Tim Kamp
19/05/2024 10:01 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 23/05/2024 10:47

Peter kocht ’s werelds eerste “Bitcoin Lamborghini” voor slechts €106

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Peter kocht 's werelds eerste

Foto: Waleeds/Shutterstock

De wereld van crypto blijft tot de verbeelding spreken en heeft al jaren de aandacht van liefhebbers van luxe en snelheid, zoals blijkt uit het kopen van Lamborghini’s met bitcoin (BTC).

Ontmoet Peter Saddington, de man die een “Bitcoin Lamborghini” kocht. Na vroegtijdig te investeren in de grootste cryptocurrency, had de man een aardig vermogen opgebouwd. Vervolgens kon hij zijn droomauto kopen voor “enkele euro’s”.

Man kocht bitcoin in 2011 voor $2,52

Saddington was al langer een belegger, maar naar eigen zeggen was dat niet altijd een succes. Totdat hij in aanraking kwam met het bitcoin-fenomeen.

De belegger ontdekte bitcoin in een tijdschrift in 2011. Hij dook vervolgens dieper in het fenomeen en besloot na een maand onderzoek erin te investeren. De prijs van bitcoin lag op dat moment nog op slechts $2,52.

“Als technoloog en iemand die graag risicovolle weddenschappen neemt met nieuwe technologie, vond ik het echt intrigerend.

Ik nam ongeveer een maand de tijd om het te onderzoeken, terug te kijken in de code en terug te kijken in de whitepaper,” aldus Saddington aan CNBC.

Door vroeg te investeren in bitcoin heeft de heer Saddington uiteindelijk zijn droomauto te weten bemachtigen. Hij kocht een Lamborghini Huracan uit 2015 tegen een prijs van $200.000.

Dat is natuurlijk een behoorlijk bedrag, maar niet als je weet hoeveel geld hij daarvoor heeft moeten investeren. Voor Saddington was een bedrag van slechts €106 genoeg om de sportwagen van maar liefst twee ton te kunnen financieren.

Circa 13 jaar geleden kwam dat neer op 45 bitcoin voor de auto, die hij in 2018 kocht. Zijn investering was op dat moment een ongelooflijke 320.000 procent gestegen in waarde gedurende zeven jaar. Momenteel zouden de bitcoin al bijna $3 miljoen waard zijn.

Lamborghini dealer maakt uitzondering voor cryptotransactie

Saddington laat echter niet weten hoeveel bitcoin hij momenteel bezit.

Peter heeft ondertussen twee YouTube-kanalen opgericht over cryptocurrency en koopt nog elke vrijdag nieuwe crypto bij. Hij zit in de industrie voor de lange termijn, laat hij weten.

De algemeen manager van de Lamborghini-dealer, Pietro Frigerio, liet weten dat het bedrijf eigenlijk geen crypto als betaling accepteert. Hij verklaarde dit als volgt:

“We accepteren eigenlijk geen bitcoin, we speculeren niet over de wisselkoers. We faciliteren gewoon de eigenaar van bitcoin door de transactie via een betalingsdienst te laten verlopen.”

Nederlandse broker geeft Nederlanders tijdelijk 1,5 miljoen PEPE gratis

Ben jij van plan om stappen in crypto-land te zetten? Kan je niet genoeg krijgen van memecoins zoals Shiba Inu, Dogecoin, PEPE en BONK? Goed nieuws! Anycoin Direct geeft al onze lezers vandaag 1.5 miljoen PEPE gratis.

Registreer je vandaag nog bij Anycoin Direct via de link hieronder en ontvang 1,5 miljoen PEPE helemaal gratis.

Pak 1.5M PEPE gratis

Altijd een stap voor blijven? Sluit je aan bij onze Discord-community met meer dan 12.000 leden. Bespreek de laatste crypto-trends en verwachtingen en blijf op de hoogte van alle verdere ontwikkelingen. Doe mee!

Deel dit artikel
Tim Kamp

Tim begon zijn financiële avontuur op de aandelenmarkt, maar raakte in 2019, als 17-jarige, gefascineerd door crypto. Zijn eerste investering bevestigde zijn overtuiging dat crypto de toekomst had. Hij merkte een gebrek aan duidelijke uitleg en toegankelijke informatie in de complexe cryptowereld. Gedreven door zijn groeiende passie en zelfverworven kennis, richtte Tim in 2023 ‘BitKamp’ op. Dit platform helpt beginners in crypto met begrijpelijke en toegankelijke uitleg. Naast het leiden van BitKamp, handelt hij actief in verschillende cryptovaluta, met een focus op bitcoin. Na zijn HBO-studie werd BitKamp zijn fulltime bezigheid. Tim deelt zijn passie nu via online content zoals blogs, artikelen, Q&A’s, webinars, en cursussen. Voor vragen of informatie over crypto kan men hem benaderen via BitKamp.nl of zijn Instagram-pagina.

Net binnen
Trending
Cryptomiljonair werd rijk na risicovolle zet, ‘bedankt Elon Musk’
Cryptomiljonair werd rijk na risicovolle zet, ‘bedankt Elon Musk’
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Bitvavo voegt gewilde crypto toe, Nederlanders ontvangen ‘m gratis
Bitvavo voegt gewilde crypto toe, Nederlanders ontvangen ‘m gratis
Populaire cryptobeurs verwijdert tether en 5 andere bekende crypto
Populaire cryptobeurs verwijdert tether en 5 andere bekende crypto
Ripple (XRP) rechtszaak: SEC reageert op verzoek voor lagere boete
Ripple (XRP) rechtszaak: SEC reageert op verzoek voor lagere boete
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 2 redenen
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 3 redenen
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Bitcoin crasht opnieuw na geruchten over Israëlische tegenaanval
Tot deze koers kan bitcoin gaan dalen volgens analisten
Advertentie