Thom Derks Thom Derks
22/03/2023 20:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 22/03/2023 20:30

Populaire analist Raoul Pal voorspelt bitcoin koers van $50.000

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Populaire analist Raoul Pal voorspelt bitcoin koers van $50.000

Foto: Mursahid/Shutterstock

Als we de populaire macro-econoom Raoul Pal mogen geloven, dan staat de bitcoin (BTC) voor een bijzondere rally. Pal verwacht namelijk dat de bitcoin koers binnen afzienbare tijd richting 50.000 dollar zal stijgen. Als je het aan Pal vraagt, dan is de bankencrisis een moment waarop bitcoin zich kan bewijzen als een veilig alternatief.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Bitcoin short squeeze

Een deel van de opleving van bitcoin zit volgens Pal in een zogenaamde short squeeze. Als veel handelaren tegelijkertijd op een daling van de bitcoin koers inzetten (short gaan) en de koers juist aan een stijging begint, dan worden de posities van deze handelaren geliquideerd. Door een massale liquididatie van short posities, oftewel een short squeeze, kan de koersstijging versnellen.

Om een shortpositie te openen moet je  de asset in kwestie lenen en vervolgens verkopen. Je leent van bijvoorbeeld een beursplatform bitcoin, om deze vervolgens meteen te verkopen en op een later moment terug te leveren aan het platform. Als de koers daalt, dan kun je bitcoin goedkoper terugkopen. Gebeurt het tegenovergestelde, dan kan dat weleens problemen opleveren.

Op dit moment is de koers gigantisch aan het stijgen, waardoor het mogelijk is dat handelaren op hetzelfde moment veel shortposities moesten sluiten. Die handelaren moeten dan allemaal op hetzelfde moment bitcoin kopen om aan hun verplichtingen te voldoen, wat de koers nog verder opdrijft en nog meer mensen uit een shortpositie kan drukken.

Advertentie

Koersexplosie in aantocht?

Als je het aan Pal vraagt, dan is de groeiende interesse in bitcoin vergelijkbaar met de trend die we zagen in 2013. Volgens de investeerder is de crypto industrie klaar voor een paar jaar van extreme groei, die bitcoin zal leiden. Aan de andere kant zal die groei ook extra wet- en regelgeving en strenger toezicht met zich meebrengen.

Desondanks is Raoul Pal extreem bullish over de toekomst van bitcoin en crypto in het algemeen. Alleen de short squeezes zouden volgens de analist de bitcoin koers al kunnen optillen naar de 50.000 dollar.

Daarmee zitten we nog niet op het niveau van de all-time high uit 2021, maar keren we langzaam terug naar de koersen van weleer. Wat dat betreft is het nog te vroeg om van een nieuwe bullmarkt te spreken, maar begint het sentiment in ieder geval weer de goede kant op te draaien.

Deel dit artikel
Thom Derks

Thom is een expert op het gebied van macro-economie, bitcoin en het afzeiken van altcoins. Verder schrijft hij een eigen macro-nieuwsbrief op Substack, laat hij soms iets van zich horen op Twitter en is hij niet-praktiserend Meester in de Rechten (universiteit Leiden).

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie