Timo Bult Timo Bult
24/04/2024 16:52 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 24/04/2024 16:52

Populaire bitcoin app Strike lanceert in Nederland en rest van EU

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Populaire bitcoin app Strike lanceert in Nederland en rest van EU

Foto: Tada Images/Shutterstock

Strike, de bekende bitcoin (BTC) app, is nu ook beschikbaar voor Nederlanders. Met de lancering van de Strike app in Europa, krijgen miljoenen mensen toegang tot uitgebreide Bitcoin en Lightning Network functies die in de app te vinden zijn. Dat kondigde Strike-oprichter Jack Mallers vandaag aan in een blogartikel.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Bitcoin kopen met SEPA, gratis BTC opnames

Met de komst van Strike in Europa, inclusief Nederland, biedt de app nu de mogelijkheid om bitcoin te kopen, verkopen, verzenden en opnemen. “Vandaag is een belangrijke dag voor Strike, omdat we nu bijna 100 landen over de hele wereld bereiken,” zegt Jack Mallers, een bekende Bitcoin-ontwikkelaar die de adoptie van de crypto wereldwijd stimuleert.

“Als de op twee na grootste economie ter wereld en met ruim 440 miljoen inwoners biedt Europa enorme kansen voor de adoptie van Bitcoin.”

Gebruikers kunnen direct bitcoin kopen met gratis en ongelimiteerde SEPA euro stortingen vanaf hun bankrekening. “Ons doel is om een app te bieden die niet alleen mooi ontworpen is, maar ook functioneel, veilig en toegankelijk voor miljarden mensen over de hele wereld,” voegt Mallers toe.

Strike biedt veel functies

De Strike app biedt een breed scala aan functies voor zowel individuele gebruikers als bedrijven. Naast de standaard crypto-transacties, biedt de app ondersteuning voor P2P (peer-to-peer) overboekingen via de Lightning Network, wat snelle en grensoverschrijdende transacties mogelijk maakt.

Gebruikers kunnen ook profiteren van de ‘Send Globally‘ functie, waarmee zij waarde kunnen verzenden naar regio’s zoals Afrika en andere delen van de wereld. Alles met het oog op het goedkoper en transparanter maken van internationale betalingen.

Binnen de Strike app kunnen gebruikers ook profiteren van de automatische bitcoin koopfunctie. Deze functie stelt gebruikers in staat om periodieke aankopen in te stellen, zoals uurlijks, dagelijks, wekelijks of maandelijks. Gebruikers bepalen zelf de frequentie en het geldbedrag dat zij willen besteden aan de aankoop van bitcoin.

Verder kunnen gebruikers gratis BTC opnemen vanuit de app en in eigen crypto wallets laten storten.

Voor bedrijven biedt Strike specifieke diensten aan zoals ondersteuning voor Bitcoin-transacties, SEPA-overdrachten, en toegang tot de Strike API voor geautomatiseerde transacties. “We zijn ook bezig met het uitbreiden van onze diensten en het ondersteunen van meer valuta’s en betaalmethoden,” verklaart Mallers.

Het is op het moment van schrijven niet duidelijk wie de partner van Strike is waarmee de app samenwerkt om crypto-aankopen mogelijk te kunnen maken. In Nederland moeten bedrijven die crypto-diensten aanbieden zich registreren bij De Nederlandsche Bank (DNB).

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Shiba Inu knalt cryptomarkt voorbij na positief nieuws
Nieuwe crypto schiet 590% omhoog in minuten – handelaren verrast
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
Bitcoin Cash (BCH) vindt belangrijk steunniveau en nadert omslagpunt
Bitcoin bullmarkt voorbij? Voorspeller van 2018 crash waarschuwt voor top
Peter kocht 's werelds eerste
Peter kocht ’s werelds eerste “Bitcoin Lamborghini” voor slechts €106
Advertentie