Ivo Melchers Ivo Melchers
22/02/2024 21:57 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 22/02/2024 20:17

Positieve bitcoin ETF streak ten einde, koers blijkt veerkrachtig

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Positieve bitcoin ETF streak ten einde, koers blijkt veerkrachtig

Foto: hxdbzxy/Shutterstock

De enorm succesvolle bitcoin (BTC) spot Exchange-Traded Fund (ETF) streak is gisteren ten einde gekomen. Maar liefst 17 achtereenvolgende handelsdagen werd er een positieve netto-instroom geregistreerd voor alle beursfondsen tezamen, maar gisteren werd er voor het eerst weer meer kapitaal uitgehaald dan dat er in werd gestopt.

Bullish voor bitcoin: kans op Amerikaanse recessie neemt drastisch af
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Negatieve dag voor bitcoin ETF’s

De bitcoin koers heeft de afgelopen tijd een indrukwekkende opmars doorgemaakt, en het grote succes van de vorige maand gelanceerde bitcoin ETF’s speelden een belangrijke rol hierin.

25 januari was de laatste negatieve dag voor alle bitcoin ETF’s tezamen. Op die dag kwam de netto-uitstroom uit op 79,9 miljoen dollar.

Sindsdien werd iedere dag juist een kapitaal toename geregistreerd, en tussen 8 en 16 februari kwam de dagelijkse netto-instroom zelfs uit op honderden miljoenen dollars.

Destijds kon je op Crypto Insiders lezen dat in slechts 4 handelsdagen een hogere instroom werd bereikt dan in de eerste 20 handelsdagen bij elkaar opgeteld.

Er is nu echter een punt achter deze bloeiende streak gezet. BitMEX Research liet eerder vandaag op sociale mediaplatform X namelijk weten dat er gisteren weer een netto-uitstroom werd geregistreerd, van 35,7 miljoen dollar om precies te zijn.

Grayscale’s GBTC zag bijna 200 miljoen dollar aan bitcoins uit zijn fonds verdwijnen. Tegelijkertijd beleefden sterkhouders BlackRock en Fidelity tevens een minder dag, met respectievelijke netto-instromen van 96,5 en 52,5 miljoen dollar.

Wat bitcoins betreft zijn de totale holdings van alle beursfondsen met 716 stuks afgenomen. Het totale bezit komt hiermee uit op 108.616 BTC, zo liet HODL15Capital op X weten. Tegen de huidige bitcoin koers draagt deze gigantische stapel een waarde van zo’n 5,6 miljard dollar.

BTC koers blijft overeind

De prijs van bitcoin heeft vooralsnog geen klappen moeten incasseren als gevolg van de tegenvallende cijfers.

Al enkele dagen hangt de prijs veelal vlak onder de 52.000 dollar. Gisteren dook de koers kortstondig onder de 51.000 dollar, maar inmiddels is de 52.000 dollar weer binnen handbereik. Op het moment van schrijven komt de BTC prijs uit op 51.674 dollar.

Sinds de start van de maand is het erg hard gegaan. Februari werd namelijk geopend op een prijs van 42.583 dollar. Al meer dan een week is de koers echter aan het consolideren, in afwachting op de volgende grote beweging.

De markt een stapje voor blijven? Join onze bruisende Discord-community met meer dan 9000 leden! Hier kun je eenvoudig discussiëren over de laatste crypto-trends en verwachtingen.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie