Ivo Melchers Ivo Melchers
20/10/2023 11:01 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 20/10/2023 11:01

Positieve signalen eerste Bitcoin ETF na aanpassingen door BlackRock

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin ETF's maken geschiedenis: best presterende ETF's in 30 jaar

Foto: Michael Vi/Shutterstock

BlackRock, ’s werelds grootste vermogensbeheerder, is een van de kanshebbers voor een mogelijke bitcoin (BTC) spot Exchange Traded Fund (ETF). De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) moet uiterlijk 15 maart 2024 een beslissing vellen over de poging van de financiële reus. Gedurende het beoordelingsprocedure leunt BlackRock niet bepaald achterover. Het heeft namelijk enkele wijzigingen aangebracht die de kans op goedkeuring zouden moeten vergroten.

Vrouw betaalde 10 bitcoin voor sushi, ongeplande traktatie van $500.000
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

BlackRock wijzigt bitcoin ETF

Eerder deze maand kon je op Crypto Insiders lezen dat de SEC commentaar had toegevoegd aan de lopende aanvragen zodat de bedrijven deze aan kunnen passen. ARK Invest en Fidelity hebben hun aanvragen sindsdien al gewijzigd en nu is het stokje wat dat betreft doorgegeven aan BlackRock.

Uit een indiening van 18 oktober blijkt namelijk dat BlackRock een aangepaste prospectus heeft ingediend bij de Amerikaanse toezichthouder. Een prospectus verwijst naar het officiële document van BlackRock als onderdeel van het registratieproces dat specifieke informatie bevat met betrekking tot het beursfonds en de blootstelling aan bitcoin.

Opvallende wijzigingen in de nieuwe indiening omvatten erkenning van de concurrentie in de race om een goedkeuring voor een bitcoin spot-ETF, evenals gedetailleerde uitleg over de prijsstelling en rapportagemechanismen van het product.

Zo wordt er vermeld dat er geen garantie is dat het fonds ‘’door de concurrentie een initiële marktacceptatie en schaalgrootte zal bereiken’’.

De volgende deadline voor BlackRock binnen de beoordelingsprocedure ligt op 15 januari. Dit is tevens de laatste keer dat de SEC haar besluit uit kan stellen. In het verleden heeft de financiële waakhond altijd om uitstel gevraagd bij alle tussentijdse deadlines. Alle ogen zijn dus gericht op het eerste kwartaal van volgend jaar.

In totaal zijn er nog 11 andere giganten in de strijd om een bitcoin spot-ETF op de Amerikaanse markt te krijgen.

Bitcoin risico

BlackRock heeft bovendien een risico-openbaarmaking gewijzigd met betrekking tot de manier waarop de aandelenkoersen kunnen worden beïnvloed door chaotische gebeurtenissen in de crypto-industrie.

Terwijl BlackRock eerder inging op de manier waarop fraude en veiligheidsfouten rond grote crypto exchanges het fonds zouden kunnen beïnvloeden, breidde de activabeheerder haar waarschuwing uit naar bitcoin zelf, waarvan de markt ”ongereguleerd” is en ”gebrek aan transparantie” vertoont.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Advertentie
Advertentie