Ivo Melchers Ivo Melchers
10/06/2024 07:01 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 09/06/2024 20:52

Renteverlagingen kunnen bullmarkt voor bitcoin en crypto inluiden

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Renteverlagingen kunnen bullmarkt voor bitcoin en crypto inluiden

Foto: 1take1shot/Shutterstock

Bitcoin (BTC) heeft dit jaar een fenomenale run doorgemaakt, maar van een nieuwe bullmarkt lijkt nog altijd geen sprake te zijn. Retail-investeerders staan nog altijd langs de zijlijn maar volgens Arthur Hayes, voormalig CEO van crypto exchange BitMEX, kunnen monetaire versoepelingen hier verandering brengen.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 750.000 PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

‘Ga long op bitcoin’

Volgens Hayes, tevens de mede-oprichter van de vooraanstaande cryptobeurs, geven recente beslissingen van wereldwijde centrale banken aan dat het tijd is om te investeren in bitcoin en andere cryptomunten

De afgelopen week besloot de Europese Centrale Bank (ECB) om voor het eerst na vijf jaar de rente te verlagen, van 4% naar 3,75%. Ook de Bank of Canada heeft haar monetaire beleid versoepelt, met een renteverlaging van 5% naar 4,75%.

Hiermee zijn deze centrale banken sneller dan de Amerikaanse centrale bank, die nog niet bepaald lijkt te haasten om de economie te stimuleren.

Een lagere rente is doorgaans bullish voor risicovolle activa zoals bitcoin en andere cryptomunten. Het maakt geld simpelweg goedkoper, wat leidt tot meer kapitaalinstromen tot onder andere de cryptomarkt.

Volgens Hayes is het slechts een kwestie van tijd tot ook andere centrale banken beginnen met het verlagen van de rente. Hij is van mening dat deze cruciale stappen de cryptomarkt een flinke boost zullen geven.

“De trend is duidelijk. Centrale banken zijn aan de rand begonnen met het versoepelen van hun beleid,” schreef de 39-jarige ondernemer. “We weten hoe we dit spel moeten spelen… Ga long op bitcoin en vervolgens op shitcoins.”

Advertentie

Wanneer verlaagt Amerikaanse centrale bank de rente?

Met de enorme omvang van de Amerikaanse economie zijn veel ogen natuurlijk gericht op het beleid van de Amerikaanse centrale bank. De beleidsmakers in de Verenigde Staten zijn tot op heden huiverig om de rente omlaag te drukken, omdat de inflatie nog altijd niet onder controle lijkt te zijn.

Bitcoin kan zich opmaken voor een belangrijke week aangezien we aankomende woensdag een nieuwe consumentenprijsindex (CPI) uit de VS voorgeschoteld krijgen. Er wordt een jaarlijkse stijging van 3,4% verwacht en maand-op-maand anticipeert men op een stijging van 0,3%. Mochten de cijfers lager uitvallen, zou dit goed nieuws betekenen voor de bitcoin koers.

Op dezelfde dag krijgen we tevens het rentebesluit van de Federal Reserve en de daaropvolgende persconferentie van Fed-voorzitter Jerome Powell. Het lijkt echter een uitgemaakte zaak dat de rente onveranderd zal blijven op het huidige niveau van 5,25 – 5,50%. Desalniettemin belooft het een interessante week te worden.

Geen belangrijk crypto nieuws meer missen? Volg dan ons spiksplinternieuwe Whatsapp Kanaal. Hier houden we je 7 dagen per week op de hoogte van het belangrijkste crypto nieuws.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Cryptobeurs in de problemen, verkoop is mogelijk
Cryptobeurs in de problemen, verkoop is mogelijk
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Bitcoin flash crash veroorzaakt enorme liquidatie van $1+ miljard
Cryptomunt klapt 80% naar beneden nadat hacker extra tokens maakt
Cardano staat op vooravond van
Cardano staat op vooravond van “grootste mijlpaal in crypto geschiedenis”
Bitcoin crasht opnieuw na geruchten over Israëlische tegenaanval
Tot deze koers kan bitcoin gaan dalen volgens analisten
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

student verdient miljoenen ongeluk bij geluk student
Student werd in één oogwenk cryptomiljonair, “geluk bij een ongeluk”
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 2 redenen
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 3 redenen
Peter kocht 's werelds eerste
Peter kocht ’s werelds eerste “Bitcoin Lamborghini” voor slechts €106
Advertentie