Shane Kuijpers
30/06/2021 19:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 30/06/2021 19:04

Ruim 600 banken in de Verenigde Staten kunnen bitcoin (BTC) aanbieden dankzij deze samenwerking

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Ruim 600 banken in de Verenigde Staten kunnen bitcoin (BTC) aanbieden dankzij deze samenwerking

Bitcoin (BTC) gaat wordt voor Amerikanen op steeds grotere schaal beschikbaar worden. Een samenwerking tussen NCR en NYDIG moet er voor zorgen dat bitcoin bij maar liefst 600 banken in de VS te koop gaat zijn.

NCR is een Amerikaans software en betalingsbedrijf. NYDIG is een financiële dienstverlener en technologiebedrijf gevestigd in New York. Samen willen ze crypto-adoptie naar een hoger plan tillen en daar moet deze samenwerking voor zorgen. Gemakkelijke toegang was tot dusver een knelpunt, maar wordt op deze manier verholpen. Forbes maakte hier als eerste melding van en heeft het over 650 banken die bitcoin zullen aanbieden aan zo’n 24 miljoen klanten. Daarnaast zullen er ook genoeg kredietverstrekkers mee kunnen profiteren van deze deal.

NCR moet zorgen voor de algehele financiële infrastructuur, waaronder de app. NYDIG op zijn beurt, zal het beheer op zich nemen, voor alle instellingen die cryptocurrencies willen gaan aanbieden. De app moet er komen in fase 1. Die app zal er voor zorgen dat klanten van de meewerkende banken cryptocurrencies kunnen kopen, verkopen en verhandelen.

Crypto ontbijt: CPI schudt markt, VS gaat Uniswap aanklagen & meer
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Banken draaien warm voor crypto

Douglas Brown, voorzitter van NCR Digital had het volgende te zeggen over de ontwikkelingen: 

Wij geloven sterk in de voordelen van crypto en de strategische toepassingen. En dat geldt ook voor onze bankrelaties, zoals blijkt door NYDIG en over retailers. Ook geldt dit voor restaurants en dergelijke.

Brown denkt tevens dat banken het voorbeeld van PayPal zullen volgen. Zij zijn al langer bezig met het integreren en promoten van cryptocurrencies als betaalmiddel en Brown verwacht, of hoopt wellicht, dat banken dat ook gaan doen. Eerder deze maand werd al bekend dat banken in Texas toestemming hebben gekregen om crypto-diensten aan te bieden.

Voor NCR is het niet nieuw om met een crypto-gerelateerd bedrijf in zee te gaan. In mei zorgde een partnerschap met startup bedrijf Flexa er voor dat Amerikaanse burgers in ruim 600 winkels met BTC konden betalen.

Deel dit artikel
Shane Kuijpers

Shane is begin 2020 voor het eerst echt in contact gekomen met cryptocurrency. Waar het begon als een soort hobby is het ondertussen een dagelijkse bezigheid voor hem. Hij volgt de laatste ontwikkelingen op de voet en kijkt niet alleen met grote interesse naar Bitcoin, maar ook naar tal van altcoins. Veel uiteenlopende projecten maken dat de mogelijkheden met crypto eindeloos zijn en om die reden zal crypto ook in de toekomst onderdeel zijn in het leven van Shane. Shane is naast auteur bij Crypto Insiders ook student International Business.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie