Kevin Schijven Kevin Schijven
21/11/2020 07:22 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 21/11/2020 07:22

Softbank CEO onthult dat hij zijn bitcoin verkocht met verlies van vele miljoenen, "de volatiliteit was te afleidend"

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Softbank CEO onthult dat hij zijn bitcoin verkocht met verlies van vele miljoenen, de volatiliteit was te afleidend

Masayoshi Son, de CEO van Softbank, een gigantische Japanse holdingbedrijf, geeft toe dat hij minstens $50 miljoen verloor toen hij zijn bitcoin (BTC) in 2018 verkocht. Dat meldt de CEO tijdens de DealBook conferentie van The New York Times op 17 november:

Son meldt dat hij 1% van zijn vermogen eind 2017 in Bitcoin stopte na aanraden van een vriend. Hij stapte voor ongeveer $200 miljoen in. Dat was echter de piek van de toenmalige ­bull-run en de koers van bitcoin daalde begin 2018 hard omlaag. Het heeft jaren gekost voordat de koers weer enigszins herstelde.
Son zegt dat hij Bitcoin nog steeds niet “begrijpt” en dat de volatiliteit van bitcoin hem te “afleidend” was. Hij meldt dat hij elke vijf minuten naar de koers aan het kijken was en zag hoe deze constant heen en weer schommelde. Daardoor kon hij zich niet meer focussen op zijn werk. Vervolgens verkocht hij de bitcoin weer ergens begin 2018 met een verlies van maar liefst $50 miljoen. Een eerder onderzoek van The Wall Street Journal schat echter dat de CEO wellicht zelfs $130 miljoen verloor.
Son meldt dat hij zich veel beter voelde toen hij het verkocht. Toch zegt hij dat hij denkt dat digital valuta in de toekomst nuttig zullen zijn. Wellicht dat Son nu er spijt van heeft. De afgelopen maanden is de koers van bitcoin namelijk weer hard toegenomen. Op het moment van schrijven doorbreekt de koers zelfs de $18.500, en steeds meer analisten zijn overtuigd dat binnenkort de piek uit eind 2017 zal worden doorbroken.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie