Ivo Melchers Ivo Melchers
16/01/2024 11:41 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 16/01/2024 10:44

Stripclub afhuren voor Bitcoin event blijkt geen goed idee

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Stripclub afhuren voor Bitcoin event blijkt geen goed idee

Foto: Quim Riera Guitart/Shutterstock

Overal ter wereld worden Bitcoin (BTC) evenementen gehouden, elk met zijn eigen kenmerken. In 2018 kreeg de ‘North American Bitcoin Conference’ een wel heel opmerkelijk staartje. Na een lange dag bomvol speeches werden duizenden mensen uitgenodigd om de avond af te sluiten middels een ‘networking party’. Er werd echter niet bij verteld dat het plaats zou vinden in een gigantische stripclub, wat een grote misstap bleek te zijn.

Bitcoin koers blaast snel door naar $74.000, volgens experts
Bitcoin koers blaast snel door naar $74.000, volgens experts

De verwachting: grote hoop voor de Bitcoin conferentie

De North American Bitcoin Conference is de langstlopende en meest bezochte crypto conferentie. Het is een jaarlijks terugkerend evenement, dat in 2013 het levenslicht vond.

De zesde editie vond plaats op 18 en 19 januari 2018 in Miami. In totaal betraden meer dan 30 presentatoren van wereldklasse, waaronder technologieveteranen en oprichters van bedrijven die gezamenlijk meer dan 3,1 miljard dollar hebben opgehaald in Initial Coin Offerings (ICO’s), het podium.

Grote namen als Craig Stellars, de medeoprichter van Tether, en Anthony Di Orio, medeoprichter van Ethereum (ETH), hielden een speech op het evenement.

Advertentie

Een ongebruikelijke wending: de nacht in de stripclub

In totaal werden 5.000 bezoekers uitgenodigd naar de eerder genoemde networking party. ‘’Het was een lange dag. Kom bij ons bij E11EVEN voor wat netwerken en ontspanning. Of dansen,’’ zo luidde de beschrijving.

Er werd niet bij vermeld dat het netwerkevenement plaats zou vinden in een 20.000 vierkante meter grote stripclub in Miami. De serveersters serveerden drankjes in onthullende topjes en lingerie. De officiële eindtijd van het netwerkevenement stond op 23:00 uur, maar velen bleven tot in de late uurtjes.

“We zijn een stel kerels van in de twintig met veel geld. We houden van naakte meisjes,” zei Jeff Scott, een crypto-handelaar uit New York.

Niet iedereen was echter te spreken over de locatie. Voor veel vrouwelijke bezoekers was het een ongemakkelijke bedoeling om in een stripclub te ‘netwerken’.

Hadjar Homaei, een medeoprichter van een tech startup in Seattle, was niet te spreken over de afsluiting van de conferentie. “Er waren geen strippers voor 11 uur, maar alle bediening was in lingerie, zelfs dat was genoeg om de toon te zetten in hoe mijn mannelijke collega’s zich daar jegens mij gedroegen,” schreef ze. “Zal een conferentiedeelnemer die me vertelt om op het podium te gaan… me serieus nemen de volgende dag?”

Bitcoin schiet omhoog: marktsentiment slaat ‘extreme hebzucht’ uit
Bitcoin schiet omhoog: marktsentiment slaat 'extreme hebzucht' uit

De nasleep: spijt en reacties

De CEO van Dash Core Group Inc., de bedrijfssponsor van het evenement, verraste velen door later toe te geven dat hij eigenlijk niet op de hoogte was van het feit dat E11EVEN een stripclub was. Hij  gaf aan ‘’diep teleurgesteld’’ te zijn.

Voor Moe Levin, de CEO van organisator Keynote, was E11EVEN een bewuste keuze. Na afloop verdedigde hij de locatie door het ‘’de ideale lay-out voor netwerken’’ te noemen.

‘’Naaktoptredens werden gestopt tot 23:00 uur en als het later een plek werd waar mensen zich ongemakkelijk voelden, was dat niet de schuld van de conferentie,’’ zo zei hij in een interview destijds.

Na enkele uren gaf hij alsnog toe dat het een fout was om een stripclub uit te kiezen. Ook deed hij de belofte om bij volgende edities een betere verhouding tussen mannelijke en vrouwelijke sprekers te verzorgen. 85 van de 88 sprekers waren namelijk van het mannelijke geslacht.

Reflectie op de cryptocultuur en de geleerde les

Dit incident weerspiegelt bredere aspecten van de cryptocultuur door de aanwezige dominantie van mannen, en de groeiende behoefte aan meer inclusiviteit en respect voor vrouwen.

Bovendien wordt het belang benadrukt van zorgvuldige selectie van evenementenlocaties om voor alle bezoekers een prettige omgeving te waarborgen. Het onderstreept dat naast technologische vooruitgang, ook sociale vooruitgang nodig is binnen de sector.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo Melchers is sinds oktober 2022 actief bij Crypto Insiders. Met een bachelor in psychologie, gespecialiseerd in economische psychologie, en een jaar ervaring als fulltime crypto-redacteur, schrijft Ivo met passie over de cryptomarkt. Hij wil Nederlanders helpen de complexe cryptowereld te begrijpen en verstandige investeringskeuzes te maken. Zijn grote interesse in journalistiek en crypto werd met name gewekt door de vorige bullmarket.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
98-jarige-man wordt miljonair =na 70 jaar oude
98-jarige man wordt miljonair na 70 jaar oude investering
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Grote leegloop bij bitcoin miners op komst, zegt bankgigant JPMorgan
Bitcoin stijging zal van korte duur zijn, volgens mega-bank
Bitcoiners opgelet: cruciale economische data in aantocht
Bitcoiners opgelet: cruciale economische data in aantocht
Advertentie