Ivo Melchers Ivo Melchers
16/01/2024 11:41 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 16/01/2024 10:44

Stripclub afhuren voor Bitcoin event blijkt geen goed idee

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Stripclub afhuren voor Bitcoin event blijkt geen goed idee

Foto: Quim Riera Guitart/Shutterstock

Overal ter wereld worden Bitcoin (BTC) evenementen gehouden, elk met zijn eigen kenmerken. In 2018 kreeg de ‘North American Bitcoin Conference’ een wel heel opmerkelijk staartje. Na een lange dag bomvol speeches werden duizenden mensen uitgenodigd om de avond af te sluiten middels een ‘networking party’. Er werd echter niet bij verteld dat het plaats zou vinden in een gigantische stripclub, wat een grote misstap bleek te zijn.

🚀 Nederlanders maken lezers van Crypto Insiders vandaag SHIBA miljonair; pak jouw gratis 1.000.000 SHIB
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

De verwachting: grote hoop voor de Bitcoin conferentie

De North American Bitcoin Conference is de langstlopende en meest bezochte crypto conferentie. Het is een jaarlijks terugkerend evenement, dat in 2013 het levenslicht vond.

De zesde editie vond plaats op 18 en 19 januari 2018 in Miami. In totaal betraden meer dan 30 presentatoren van wereldklasse, waaronder technologieveteranen en oprichters van bedrijven die gezamenlijk meer dan 3,1 miljard dollar hebben opgehaald in Initial Coin Offerings (ICO’s), het podium.

Grote namen als Craig Stellars, de medeoprichter van Tether, en Anthony Di Orio, medeoprichter van Ethereum (ETH), hielden een speech op het evenement.

Advertentie

Een ongebruikelijke wending: de nacht in de stripclub

In totaal werden 5.000 bezoekers uitgenodigd naar de eerder genoemde networking party. ‘’Het was een lange dag. Kom bij ons bij E11EVEN voor wat netwerken en ontspanning. Of dansen,’’ zo luidde de beschrijving.

Er werd niet bij vermeld dat het netwerkevenement plaats zou vinden in een 20.000 vierkante meter grote stripclub in Miami. De serveersters serveerden drankjes in onthullende topjes en lingerie. De officiële eindtijd van het netwerkevenement stond op 23:00 uur, maar velen bleven tot in de late uurtjes.

“We zijn een stel kerels van in de twintig met veel geld. We houden van naakte meisjes,” zei Jeff Scott, een crypto-handelaar uit New York.

Niet iedereen was echter te spreken over de locatie. Voor veel vrouwelijke bezoekers was het een ongemakkelijke bedoeling om in een stripclub te ‘netwerken’.

Hadjar Homaei, een medeoprichter van een tech startup in Seattle, was niet te spreken over de afsluiting van de conferentie. “Er waren geen strippers voor 11 uur, maar alle bediening was in lingerie, zelfs dat was genoeg om de toon te zetten in hoe mijn mannelijke collega’s zich daar jegens mij gedroegen,” schreef ze. “Zal een conferentiedeelnemer die me vertelt om op het podium te gaan… me serieus nemen de volgende dag?”

Bitcoin ETF’s zijn een ‘gamechanger’ voor het crypto landschap
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

De nasleep: spijt en reacties

De CEO van Dash Core Group Inc., de bedrijfssponsor van het evenement, verraste velen door later toe te geven dat hij eigenlijk niet op de hoogte was van het feit dat E11EVEN een stripclub was. Hij  gaf aan ‘’diep teleurgesteld’’ te zijn.

Voor Moe Levin, de CEO van organisator Keynote, was E11EVEN een bewuste keuze. Na afloop verdedigde hij de locatie door het ‘’de ideale lay-out voor netwerken’’ te noemen.

‘’Naaktoptredens werden gestopt tot 23:00 uur en als het later een plek werd waar mensen zich ongemakkelijk voelden, was dat niet de schuld van de conferentie,’’ zo zei hij in een interview destijds.

Na enkele uren gaf hij alsnog toe dat het een fout was om een stripclub uit te kiezen. Ook deed hij de belofte om bij volgende edities een betere verhouding tussen mannelijke en vrouwelijke sprekers te verzorgen. 85 van de 88 sprekers waren namelijk van het mannelijke geslacht.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in maart €20,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Reflectie op de cryptocultuur en de geleerde les

Dit incident weerspiegelt bredere aspecten van de cryptocultuur door de aanwezige dominantie van mannen, en de groeiende behoefte aan meer inclusiviteit en respect voor vrouwen.

Bovendien wordt het belang benadrukt van zorgvuldige selectie van evenementenlocaties om voor alle bezoekers een prettige omgeving te waarborgen. Het onderstreept dat naast technologische vooruitgang, ook sociale vooruitgang nodig is binnen de sector.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Advertentie
Advertentie