Kevin Schijven Kevin Schijven
16/01/2021 07:01 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 16/01/2021 07:01

Tesla CEO Elon Musk praat weer over bitcoin (BTC), en cryptocurrency scams met zijn beeltenis nemen weer toe

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Tesla CEO Elon Musk praat weer over bitcoin (BTC), en cryptocurrency scams met zijn beeltenis nemen weer toe

Foto: Vitaliy Karimov/Shutterstock

Tesla en SpaceX CEO Elon Musk praat weer over bitcoin (BTC) op Twitter en dat trekt natuurlijk weer veel aandacht. Eerder deze week zei de rijkste man op aarde dat hij nooit meer zal weigeren uitbetaald te worden in bitcoin.
Robert Breedlove, oprichter en CEO van Parallax Digital, reageerde toen met het volgende:

“Geld is gewoon een hulpmiddel om waarde door de ruimtetijd te verplaatsen. Goud was geweldig om waarde in de tijd te verplaatsen, maar niet de ruimte. Fiat-valuta is geweldig om waarde door de ruimte te verplaatsen, maar niet de tijd. Bitcoin is geoptimaliseerd om waarde in zowel ruimte als tijd te verplaatsen.”

Daar is Musk het niet helemaal mee eens, en hij reageert vandaag als volgt:

“Wat we geld noemen, is slechts een informatiesysteem voor de toewijzing van arbeid. Waar het eigenlijk om gaat, is het maken van goederen en het leveren van diensten. We moeten valuta bekijken vanuit het standpunt van de informatietheorie. Wie de minste fouten en latency heeft, wint.”

Twitteraar Cerberus zegt vervolgens dat bitcoin geen traditionele valuta’s hoeft te vervangen, maar dat het enorm efficiënt is als een oppotmiddel:

“Toegegeven; het heeft latency en transactiekosten. Maar als het wordt gebruikt als opslag van waarde en als overdracht van grote waarden, is het enorm efficiënt. Valuta’s werken al als valuta; Bitcoin hoeft ze niet te vervangen. Bitcoin is eerder een fix om de inflatoire waanzin van reservebanken op te lossen.”


“Goed punt,” zegt Musk. Wie de discussie op Twitter volgt zal het wellicht zijn opgevallen dat het weer volstaat met zogenaamde neppe weeggeefacties. Het Malware Hunter Team meldt in een artikel van BleepingComputer dat dit soort scams, vooral met de gelijkenis van Elon Musk, de laatste tijd weer toenemen. De fraudeurs zouden afgelopen week alleen al $580.000 buit hebben gemaakt hiermee. Oppassen dus, en nooit cryptocurrency of geld sturen naar partijen die beloven weer meer terug te geven. Dat zijn ze niet van plan.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie