Rico Engelbarts
20/08/2018 09:35 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 20/08/2018 09:35

Toenemende interesse van Wall Street in cryptocurrency

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
David Solomon Goldman Sachs

Analisten van Sanford C. Bernstein & Co. schrijven in een rapport, genaamd “Crypto Trading – the Next Big Is Here?,” dat de crypto-markt een hoog volume heeft en grote inkomsten omzet. Zij weerleggen daarmee recente rapporten dat cryptocurrency-exchanges het moeilijk hebben. Inkomsten zouden zelfs kunnen verdubbelen naar $4 miljard dit jaar.
Verder geven de analisten aan dat de sterke prestaties van cryptocurrency tijdens een bear-markt de interesse van Wall Street-kantoren heeft aangewakkerd.
De analisten van Bernstein schrijven verder dat Coinbase, de grootste Amerikaanse cryptocurrency-exchange, een onaantastbare positie kan behalen als Wall Street de crypto-markt niet verder omarmt. De analisten schatten in dat Coinbase ongeveer 50% van alle crypto-transacties in handen heeft. Toch denken de zij niet dat Wall Street snel de crypto-markt zal betreden vanwege zorgen over regulaties en witwaspraktijken.
Banken als Goldman Sachs en JPMorgan hadden wel al aangegeven bezig te zijn met de crypto-markt. CEO van Goldman Sachs en opvolger van Lloyd Blankfein, David Solomon zei onlangs dat zij Bitcoin-futures afwikkelen voor hun klanten:

“Wij zijn sommige futures rond Bitcoin aan het afwikkelen. Tevens zijn wij aan het praten over ontwikkelingen in de markt, maar het gaat allemaal heel voorzichtig. Wij luisteren naar onze klanten en proberen hen te helpen terwijl wij de markt aan het onderzoeken zijn.”

Square, het mobiele betaalsysteem van Jack Dorsey, CEO van Twitter, alsmede het investeringsplatform Robinhood bieden al crypto-diensten aan sinds begin 2018. Beide bedrijven geven aan dat zij voor een lage omzet strategie gaan in de hoop meer investeerders aan te trekken. CEO van Robinhood, Vlad Tenev, zegt het volgende erover:

“Wij zijn niet van plan in de nabije toekomst er veel geld aan te verdienen. Wij willen het als een breakeven-bedrijf opereren. De gedachte daarachter is dat we echt een ecosysteem bouwen. Op dit moment zijn al onze producten investerings-producten, dus crypto-slots passen goed bij de meer dan 10.000 andere instrumenten die mensen kunnen verhandelen.”

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
98-jarige-man wordt miljonair =na 70 jaar oude
98-jarige man wordt miljonair na 70 jaar oude investering
El precio del Bitcoin se dispara, pero China ensombrece los mercados
Bitcoin-verbod China wankelt, geruchtenmolen op volle toeren
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
XRP en memecoins dalen flink, wat is er aan de hand?
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

Grote leegloop bij bitcoin miners op komst, zegt bankgigant JPMorgan
Bitcoin stijging zal van korte duur zijn, volgens mega-bank
Bitcoin koers blaast snel door naar $74.000, volgens experts
Bitcoin koers blaast snel door naar $74.000, volgens experts
Bitcoiners opgelet: cruciale economische data in aantocht
Bitcoiners opgelet: cruciale economische data in aantocht
Advertentie