Roan Egberts Roan Egberts
12/01/2024 21:29 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 12/01/2024 21:50

Top 5 op Bitvavo: dit zijn de meest verhandelde crypto’s van deze week

Bitcoin-BTC Solana-SOL Ethereum-ETH Cardano-ADA XRP-XRP more-coins-icon
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Deze crypto zijn deze week het populairst op Bitvavo

Foto: Bitvavo

Afgelopen week waren de blikken vooral gericht op bitcoin ETF’s en of ze wel of niet goedgekeurd gingen worden door de SEC, de Amerikaanse financiële toezichthouder. Ondertussen heeft Bitvavo laten weten wat de 5 meest verhandelde crypto’s zijn op haar platform. Benieuwd welke crypto’s er in de top 5 staan? Lees dan snel verder!

#5: Ripple (XRP)

Om te beginnen met de vijfde plek staat ripple (XRP) met een percentage van 3%. Dit betekent dat 3% van de totaal verhandelde crypto’s de afgelopen week XRP waren. Onlangs deelde het bedrijf Ripple nog een mega ‘buy back’ van aandelen aan ter waarde van ongeveer 11 miljard dollar. Op dit moment heeft XRP een waarde van $0,59 en is het de zesde grootste crypto, nadat Solana de vijfde grootste crypto werd na een uitblinkende stijging. Wie weet komen we laatstgenoemde cryptocurrency nog tegen in de top 5.

#4: Cardano (ADA)

Op de vierde plek van de meest verhandelde munten staat cardano (ADA). Met een percentage van 4% van het totaal op Bitvavo. Het Cardano netwerk was al op dreef in 2023 door verschillende aankondigingen, maar ook de activiteit op de blockchain was flink toegenomen. De cardano koers steeg ook met ongeveer 170% in 2023, dus wie weet wat 2024 voor Cardano kan brengen!

#3: Ethereum (ETH)

De titel hierboven zegt het al, op plek 3 staat ethereum (ETH). Met een percentage van 9% van het totaal verhandelde aanbod op Bitvavo, is ethereum de afgelopen paar dagen bezig met een flinke stijging. Op het moment van spreken is één ethereum ongeveer $2650 waard en is met ongeveer 20% gestegen in de afgelopen 7 dagen.

#2: Solana (SOL)

Waar ik nog eerder speculeerde over een top 5 plek voor solana (SOL), is het nu bevestigd. Solana neemt de tweede plek in en heeft hetzelfde percentage als ethereum, namelijk 9% van het totaal. Onlangs kon je nog lezen dat de koers in een correctie zit en er voorzichtigheid geboden wordt. Echter is dit geen financieel advies en raden we altijd aan om zelf onderzoek te doen.

#1: Bitcoin (BTC)

Het was misschien voor vele mensen al te raden, bitcoin (BTC) neemt de eerste plek in met een percentage van maar liefst 24%. Dit betekent dat bijna 1 op de 4 verhandelde cryptomunten van de afgelopen dagen bitcoin was. Aan de ene kant ook logisch, want het nieuws over een eventuele goedkeuring van een bitcoin ETF bracht veel aandacht onder de investeerders en media.

Daarmee is de kroon gespannen in het overzicht van de top 5 meest verhandelde crypto’s op Bitvavo.

Meediscussiëren over dit nieuws? Doe gratis mee met onze bruisende Telegram-community van meer dan 5000 leden! Hier kun je eenvoudig discussiëren over de laatste crypto-trends en verwachtingen.

Deel dit artikel
Roan Egberts

In 2021 kwam Roan in aanraking met de wereld van cryptocurrencies en deed hij ook zijn eerste crypto-investeringen. Roan is altijd al geïnteresseerd geweest in de economie en volgt dan ook een financiële opleiding op Hogeschool Saxion. Momenteel volgt hij een minor in “Blockchain”. Met deze minor wil hij zijn kennis vergroten op het gebied van blockchain-technologie. Tot slot is Roan actief in het telegramkanaal van Crypto Insiders als beheerder, dus wie weet kom je hem daar ook tegen!

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie