Robin Hazekamp Robin Hazekamp
06/04/2024 21:43 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 06/04/2024 20:14

Topman van megabank Goldman Sachs ‘gelooft niet in bitcoin’

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Topman van megabank Goldman Sachs 'gelooft niet in bitcoin'

Foto: VIS Fine Art/Shutterstock

Topman van Goldman Sachs, Sharmin Mossavar-Rahmani, zegt in een interview keihard dat bitcoin geen investeerdersklasse is. Zij benadrukt hierbij dat er ook geen vraag is vanuit hun cliënten naar bitcoin. “Wij geloven er ook niet in”.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in mei gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

De oude garde is nog niet helemaal verkocht aan bitcoin

Nu grote vermogensbeheerders zoals BlackRock en Fidelity erg goede zaken doen met hun nieuwe Exchange Traded Fund (ETF), heeft de oude garde van Goldman Sachs er weinig oor naar op dit moment. 

Het hoofd van de Wealth management unit Mossavar-Rahmani van Goldman Sachs is al langer bekend sceptisch te zijn over bitcoin en andere digitale activa. In een recent interview blijkt haar mening onveranderd te zijn.

“Wij denken niet dat het een investeerdersklasse is, wij geloven er ook niet in”, vertelde zij tegen de Wall Street journal. Daarnaast geeft zij aan dat de cliënten die zij beheert niet geïnteresseerd zouden zijn in bitcoin of in crypto in het algemeen op dit moment. 

Ze noemde de crypto industrie zelfs hypocriet, omdat crypto enthousiasten volgens haar claimen democratisch te zijn, terwijl de beslissingen toch vaak centraal worden genomen door een klein aantal mensen.

Advertentie

Wie kan nu nog tegen bitcoin en crypto zijn?

Een klein stukje achtergrond van Mossavar-Rahmani: ze heeft een 31-jarige carrière bij Goldman Sachs op dit moment en draait dus al even mee. Ze is niet de enige van de “oude garde” die niks met bitcoin heeft op dit moment. Ook investeringslegende Warren Buffet heeft zich in het verleden al uitgesproken tegen bitcoin.

“Bitcoin heeft helemaal niks geproduceerd, het doet helemaal niks. Het zit daar gewoon als een schelp, dat is geen investering waard voor mij”

Dan heb je ook Jamie Dilon, ook geen lichtgewicht in de financiële wereld. Hij is de voorzitter en CEO van JPMorgan Chase Bank. Zijn grootste problemen met bitcoin waren de matige regelgeving en mogelijkheden voor criminelen om hun identiteit verborgen te houden. Of hij er nu nog zo over denkt is niet duidelijk. Maar ook hij deed een harde uitspraak een paar jaar geleden.

“Als je dom genoeg bent om bitcoin te kopen, dan betaal je op een dag de prijs.”

Bitcoin mining de nieuwe crypto stap voor moederbedrijf T-Mobile
Bitcoin mining de nieuwe crypto stap voor moederbedrijf T-Mobile

Gaan BlackRock, Fidelity en overige ETF’s het tegendeel bewijzen?

De bitcoin prijs is met zo’n 350% gestegen sinds de laatste low rond $15.000 dollar in begin 2023, mede door de instroom van geld door de nieuwe goedgekeurde ETF’s. Er was even angst toen de Biden-administratie met een plan zou komen “to kill crypto”, maar dit is gelukkig nooit echt gebeurd.

Integendeel, er is hard gewerkt aan nieuwe regelgeving met overheden en banken over de hele wereld om crypto in het algemeen een veiliger speelveld te maken voor investeerders.

Nu Coinbase heeft onthuld achter de plannen van Blackrock te staan met de titel “$5 triljoen in 2030” is ook Cathy Wood erg positief gesteld met voorspellingen tot op wel $500.000 dollar aan het eind van deze bullrun.

De markt een stapje voor blijven? Join onze bruisende Discord-community met meer dan 10.000 leden! Hier kun je eenvoudig discussiëren over de laatste crypto-trends en verwachtingen.

Deel dit artikel
Robin Hazekamp

Toen Robin in de Europese politieke wedstrijd iMEP opeens moest verzinnen hoe de EU effectieve regelgeving op moest stellen voor cryptocurrency, stond hij even met zijn mond vol tanden. Terwijl hij zijn achtergrondonderzoek uitvoerde, ontdekte hij de voordelen van deze economische noviteit. In Robins visie gaan de EU en cryptocurrency hand in hand. Met een scherpe blik analyseert Robin hoe politiek en cryptocurrency elkaar zowel aanvult als tegenwerkt.

Net binnen
Trending
Bitcoin koers in de zomer op nieuw record? Handelaren zijn hoopvol
Honderden Nederlanders volgen crypto-strategie op Bitvavo en halen 90% winst
Cryptomiljonair werd rijk na risicovolle zet, ‘bedankt Elon Musk’
Cryptomiljonair werd rijk na risicovolle zet, ‘bedankt Elon Musk’
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Bitvavo voegt gewilde crypto toe, Nederlanders ontvangen ‘m gratis
Bitvavo voegt gewilde crypto toe, Nederlanders ontvangen ‘m gratis
Populaire cryptobeurs verwijdert tether en 5 andere bekende crypto
Populaire cryptobeurs verwijdert tether en 5 andere bekende crypto
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

student verdient miljoenen ongeluk bij geluk student
Student werd in één oogwenk cryptomiljonair, “geluk bij een ongeluk”
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 2 redenen
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 3 redenen
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Advertentie