Kevin Schijven Kevin Schijven
15/10/2021 06:03 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 15/10/2021 06:03

TradingView haalt $298 miljoen op in financieringsronde, wordt nu gewaardeerd op $3 miljard

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Voor ’t zelfde geld: Kan je winstgevende trades kopiëren

TradingView, een populair platform voor het delen van koersgrafieken, heeft onlangs een investering van $298 miljoen opgehaald. Daarmee wordt het bedrijf nu gewaardeerd op maar liefst $3 miljard.

TradingView is een sociaal mediaplatform gericht op het delen van informatie over koersen van verschillende activa als aandelen en natuurlijk cryptocurrencies als bitcoin (BTC). Het platform, opgericht in 2011, meldt dat het inmiddels 29 miljoen maandelijkse gebruikers heeft, verspreid over 180 landen.

TradingView is vooral de afgelopen tijd enorm hard gegroeid. Het platform meldt dat het aantal gebruikersaccounts in de afgelopen 18 maanden met maar liefst 400% is toegenomen. In dezelfde periode is de omzet van het bedrijf met 247% gegroeid.

Een deel van die groei is wellicht te wijten aan de retail FOMO omtrent GameStop (GME) aandelen en dogecoin (DOGE) begin dit jaar. Veel particuliere beleggers waagden zich toen voor het eerst aan deze beleggingsmarkten.

De financieringsronde werd geleid door Tiger Global Management, een Amerikaanse investeringsbedrijf. Tiger Global leidde al meerdere grote financieringsrondes in de crypto-wereld dit jaar, waaronder een $400 miljoen investeringsronde voor betaalbedrijf MoonPay en $130 miljoen voor TrueLayer. TradingView CEO en medeoprichter Denis Globa zegt:

“We zijn verheugd om samen te werken met Tiger Global. Hun wereldwijde fintech-expertise en inzichten zullen aanzienlijk bijdragen aan het bevorderen van de visie van TradingView op geïnformeerde financiële handel en investeringen voor de wereld.

We hebben dit bedrijf opgericht met de overtuiging dat mensen overal hetzelfde willen: controle hebben over hun eigen economische toekomst. We werken hieraan door een omgeving te creëren waarin alle handelaren en investeerders eerst kunnen kijken en dan springen. Het niet uitmaakt wie je bent of waar je vandaan komt, je hebt altijd toegang tot de beste tools en de beste inzichten om de juiste handelsmogelijkheden te vinden en er vervolgens op te reageren.”

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Crypto houders opgelet: Belastingdienst gretig met aanslagen
bitpanda-crypto-exchange-bitvavo
Grote crypto exchange sluit per 1 februari de deuren in Nederland
Advertentie
Advertentie