Simon Bosch Simon Bosch
01/05/2023 13:02 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 01/05/2023 13:02

USDT stortingen dalen – slecht nieuws voor bitcoin?

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
USDT stortingen dalen – slecht nieuws voor bitcoin?

Foto: Skrypnykov Dmytro/Shutterstock

De wereld van crypto berust op een hoop belangrijke afzonderlijke componenten, van crypto exchanges tot Decentralized Finance (DeFi) en stablecoins. Binnen laatstgenoemde categorie maakt Tethers token USDT momenteel de dienst uit. Dat maakt de stablecoin erg belangrijk. Maar er zijn signalen dat USDT de komende tijd voor moeilijkheden kan gaan zorgen.

Vrouw betaalde 10 bitcoin voor sushi, ongeplande traktatie van $500.000
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

USDT transacties

Glassnode schrijft op Twitter dat het aantal stortingen in USDT op exchanges in drie maanden niet zo laag heeft gestaan als nu. Om precies te zijn zijn er de afgelopen zeven dagen slechts 579.536 individuele stortingen gedaan.

Over het algemeen storten investeerders USDT op exchanges als ze het over een bepaalde periode willen investeren in andere crypto’s dan stablecoins. Het handige van stablecoins is namelijk dat je ze van exchanges af kunt halen, zodat je in ieder geval het risico van het handelsplatform niet op je hoeft te nemen.

Nu een driemaandelijks dieptepunt is bereikt zou dat kunnen signaleren dat de meeste mensen hun stablecoins als op exchanges hebben staan, en dat ze deze eventueel al hebben geïnvesteerd in bitcoin (BTC) en/of altcoins. Een tweede grafiek van Glassnode zet deze theorie kracht bij. Het aantal bitcoin-transacties heeft namelijk een all-time high gehaald, waarmee het zelfs de pieken van 2017 en die van 2021 voorbij is gegaan.

Helaas zegt dit niets over of mensen kopen of verkopen. Het lijkt erop dat de markt erg verdeeld is. De afgelopen tijd zijn namelijk opvallend veel bitcoin-whales na jaren weer begonnen met het versturen van coins. Ook is het aantal BTC op de balans van Binance in slechts één maand enorm gestegen.

Advertentie

Marktwaarde USDT groeit

Met een marktwaarde van ongeveer 81,7 miljard dollar is de coin groter dan welke concurrent dan ook. Nu de wereld zo in de ban is van alle omvallende banken is het aantal USDT-tokens flink toegenomen. De marktwaarde is al bijna tot een recordhoogte gegroeid. Tegelijkertijd is USDC juist behoorlijk gekrompen.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Crypto houders opgelet: Belastingdienst gretig met aanslagen
bitpanda-crypto-exchange-bitvavo
Grote crypto exchange sluit per 1 februari de deuren in Nederland
Advertentie
Advertentie