Simon Bosch Simon Bosch
29/04/2023 12:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 29/04/2023 12:00

Bitcoin balans op Binance flink gestegen: correctie onderweg?

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Binance koopt 100.000 bitcoins tijdens BTC crash

Foto: Primakov / Shutterstock.com

De wereld van blockchain en cryptocurrencies wordt vaak bekritiseerd omdat het open ecosysteem een gevaar is voor je privacy. Maar dat is meteen ook de mooie kant ervan. Het stelt je namelijk in staat om je risico te beperken door te kijken naar wat andere investeerders doen. Op dit moment suggereert dit dat er mogelijk een correctie onderweg is voor bitcoin (BTC).

Bitcoin wordt meer waard dan goud, zegt cryptobull Pompliano
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoin balans stijgt hard op Binance

Uit data van Coinglass blijkt namelijk dat het aantal bitcoins op Binance in slechts één maand met 50.648 BTC is toegenomen. In de afgelopen zeven dagen is de toename op het moment van schrijven zelfs 21.852 BTC.

Binance had al het meeste bitcoin van elke crypto exchange, maar het gat met de nummer twee, Coinbase, is nu nog groter geworden. Coinbase heeft op het moment van schrijven namelijk 486.000 BTC, terwijl Binance 587.000 BTC heeft. De balans van Coinbase is bovendien ten opzichte van 30 dagen geleden met 870 BTC gekrompen. Veel andere platformen zagen weinig verandering of zijn ook gekrompen, met hier en daar een uitzondering.

Alhoewel het aantal coins dat de afgelopen maand naar de 19 gemeten exchanges is verstuurd, komt de toename nergens bij die van Binance in de buurt. De sprong van Binance is zelfs nog groter als je vanaf de lokale bodem op 10 maart meet. Volgens CryptoQuant ligt er bij Binance momenteel namelijk 100.000 BTC meer dan die dag.

Advertentie

Is een bitcoin crash onderweg?

Ondertussen zijn er volgens de op Twitter actieve analist Decentrader signalen dat investeerders zijn begonnen met het shorten van bitcoin, en dus hopen op een dalende prijs. Dat is in theorie niet gunstig voor de bitcoin koers.

De open interest is namelijk gestegen tot 1 miljard dollar rond de koers van 30.000 dollar, wat suggereert dat mensen short zijn gegaan bij dit belangrijke prijsniveau.

De data lijkt ondersteund te worden door het feit dat sommige oude bitcoin-whales hun crypto voor het eerst sinds de beginjaren van Bitcoin verplaatsen. Net als de stortingen op Binance geven deze verplaatsingen geen garantie, maar het suggereert wel dat er veranderingen gaande zijn.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie