Kevin Schijven Kevin Schijven
21/10/2021 10:05 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 31/10/2023 12:28

Videoland zendt vandaag Nederlandse documentaire uit over crypto als bitcoin met BN’ers

Nieuws
Videoland zendt vandaag Nederlandse documentaire uit over crypto als bitcoin met BN'ers

Videoland gaat een nieuwe vierdelige docuserie uitzenden over de wereld van cryptocurrencies, genaamd “Cryptokoorts.” Dat kondigde de streamingdienst van RTL vorige week aan middels een persbericht.

In Cryptokoorts gaat June te Spenke, bekend van de documentaire Famke Next, de Nederlandse crypto-markt onderzoeken. Dat doet zij aan de hand van interviews met bekende Nederlanders als presentatoren Janneke Willemse, Humberto Tan, Sander Schimmelpenninck en zanger Jody Bernal.

Daarnaast spreken ook de politie en journalist Daniël Verlaan over de veiligheid en gevaren van oplichting omtrent digitale valuta. Ook geven DJ Sam Feldt, presentator Rotjoch, voetballer Evgeniy Levchenko en Remco Diepenhorst van ‘Love Island’ hun visie over de crypto-markt.

Als deze namen je niet bekend voorkomen uit de crypto-wereld, wees gerust, je bent niet de enige. Dat RTL de voorkeur geeft aan BN’ers om het woord te voeren over daadwerkelijk mensen uit de industrie, is niet bepaald verrassend. Of zij echter een helder en genuanceerd beeld van de markt en de onderliggende technologie kunnen geven, moet nog blijken.

Volgens het persbericht wordt in de serie besproken wat crypto als bitcoin (BTC) en ethereum (ETH) zijn, hoe de toekomst eruit kan zien, wat zou kunnen leiden tot de ondergang van deze industrie en of je er nog rijk mee kunt worden. Ook worden diefstal en oplichting besproken en natuurlijk de fear of missing out (FOMO).

“Door middel van de believers en de sceptici aan het woord te laten, geven we de kijker informatie door interessante verhalen en innovaties op het gebied van digitaal betalen. Is het een revolutie of een bubbel?”

Aldus June te Spenke, die volgens het persbericht graag de kijker op “twee gedachten wil laten hinken” zodat zij uiteindelijk zelf hun mening te kunnen vormen over crypto en de wereld eromheen.

Cryptokoorts is vanaf 21 oktober exclusief te zien bij Videoland en wordt geproduceerd door No Pictures Please (Fremantle) en Made in June.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
student verdient miljoenen ongeluk bij geluk student
Student werd in één oogwenk cryptomiljonair, “geluk bij een ongeluk”
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
student verdient miljoenen ongeluk bij geluk student
Student werd in één oogwenk cryptomiljonair, “geluk bij een ongeluk”
Peter kocht 's werelds eerste
Peter kocht ’s werelds eerste “Bitcoin Lamborghini” voor slechts €106
Advertentie