Daniel Masters

Voormalig JPMorgan bankier: Crypto-markt wordt nog veel groter

194

Daniel Masters, welke voorheen aan het roer stond van JPMorgan’s ‘Global Energy Trading Desk’ beweert dat cryptocurrencies ten grondslag liggen aan een financiële revolutie.

Masters is nu voorzitter van de digitale investeringsbank Coinshares en bekleed daarnaast de rol van ‘Chief Investment Officer’ bij Global Advisors. Hij maakte in een interview met Bloomberg de vergelijking tussen de rol van gedistribueerde ledger technologie bij het democratiseren van peer-to-peer transacties en wat het internet heeft klaar gespeeld met betrekking tot de democratisatie van nieuws. Masters zei in het interview het volgende:

Dit is de kern van wat dit een revolutie maakt.

Bloomberg vroeg Masters naar het mogelijke probleem van “leakage”, doelend op het feit dat sommige banksaldo’s wellicht niet fysiek gedekt zullen worden. Masters is van mening dat cryptocurrencies niet voor een dergelijk ‘lek’ zullen zorgen; althans, nog niet.

Masters beschreef een “regulatory sandbox” omgeving waar digitale activa zich de afgelopen vijf jaar in bevinden. Hij beweert dat een ecosysteem met een market cap van $1 miljard tot $10 miljard gezien moet worden als experimenteel, in de vergelijking met ons algemene financiële systeem.

Echter, met een markt die zich richting de $1 biljoen begeeft gecombineerd met alle positieve berichtgeving omtrent cryptocurrencies, worden cryptocurrencies ineens iets waar regelgeving, banken en overheden zich niet langer van kunnen afwenden. Masters zei:

Ik denk niet dat de laatstgenoemde gemeenschap zich druk maakt om ‘leakage’, maar dat zij zich wel realiseert dat het een potentieel gevaar is.

Hoofd van het IMF, Christine Lagarde, stemde eerder vandaag in een blog post in met deze uitlating met de boodschap dat cryptocurrencies geen acuut gevaar vormen voor de economie.

De markt wordt nog veel groter

Masters heeft de ontwikkelingen in de crypto-wereld nooit gezien als een eindige strijd tussen cryptocurrencies en het traditionele monetaire systeem. Het zou erom gaan welk deel van het monetaire systeem afgestaan zou worden aan cryptocurrencies en hoe groot dit deel gaat zijn. Masters denk dat als dit 5% zal zijn, dit alsnog een crypto-markt betekent die vele malen groter is dan de markt van vandaag.

Masters beheert meer dan $800 miljoen aan crypto in vooraanstaande coins zoals Bitcoin, Ethereum, Zcash en Monero. Omtrent de oplichtingspraktijken met ICO’s geeft Masters aan dat er een “multi-stage screening process’ wordt gehanteerd, waarbij minder dan 3% van de ICO’s succesvol de selectieprocedure passeert.

Satos

9/10

€10.060,20 Kopen
Litebit

8.9/10

€10.021,90 Kopen
Bitvavo

8.7/10

€9.930,00 Kopen
Bitmymoney

8.6/10

€9.909,35 Kopen
Anycoin Direct

8.4/10

€10.027,70 Kopen
Bitkassa

7.4/10

€10.160,20 Kopen
Laatste nieuws