Voormalig JPMorgan bankier: Crypto-markt wordt nog veel groter

Daniel Masters, welke voorheen aan het roer stond van JPMorgan’s ‘Global Energy Trading Desk’ beweert dat cryptocurrencies ten grondslag liggen aan een financiële revolutie.

Masters is nu voorzitter van de digitale investeringsbank Coinshares en bekleed daarnaast de rol van ‘Chief Investment Officer’ bij Global Advisors. Hij maakte in een interview met Bloomberg de vergelijking tussen de rol van gedistribueerde ledger technologie bij het democratiseren van peer-to-peer transacties en wat het internet heeft klaar gespeeld met betrekking tot de democratisatie van nieuws. Masters zei in het interview het volgende:

Dit is de kern van wat dit een revolutie maakt.

Bloomberg vroeg Masters naar het mogelijke probleem van “leakage”, doelend op het feit dat sommige banksaldo’s wellicht niet fysiek gedekt zullen worden. Masters is van mening dat cryptocurrencies niet voor een dergelijk ‘lek’ zullen zorgen; althans, nog niet.

Masters beschreef een “regulatory sandbox” omgeving waar digitale activa zich de afgelopen vijf jaar in bevinden. Hij beweert dat een ecosysteem met een market cap van $1 miljard tot $10 miljard gezien moet worden als experimenteel, in de vergelijking met ons algemene financiële systeem.

Echter, met een markt die zich richting de $1 biljoen begeeft gecombineerd met alle positieve berichtgeving omtrent cryptocurrencies, worden cryptocurrencies ineens iets waar regelgeving, banken en overheden zich niet langer van kunnen afwenden. Masters zei:

Ik denk niet dat de laatstgenoemde gemeenschap zich druk maakt om ‘leakage’, maar dat zij zich wel realiseert dat het een potentieel gevaar is.

Hoofd van het IMF, Christine Lagarde, stemde eerder vandaag in een blog post in met deze uitlating met de boodschap dat cryptocurrencies geen acuut gevaar vormen voor de economie.

De markt wordt nog veel groter

Masters heeft de ontwikkelingen in de crypto-wereld nooit gezien als een eindige strijd tussen cryptocurrencies en het traditionele monetaire systeem. Het zou erom gaan welk deel van het monetaire systeem afgestaan zou worden aan cryptocurrencies en hoe groot dit deel gaat zijn. Masters denk dat als dit 5% zal zijn, dit alsnog een crypto-markt betekent die vele malen groter is dan de markt van vandaag.

Masters beheert meer dan $800 miljoen aan crypto in vooraanstaande coins zoals Bitcoin, Ethereum, Zcash en Monero. Omtrent de oplichtingspraktijken met ICO’s geeft Masters aan dat er een “multi-stage screening process’ wordt gehanteerd, waarbij minder dan 3% van de ICO’s succesvol de selectieprocedure passeert.

Vergelijk de beste bitcoin aanbieders
Ad
Bitvavo
€26.595,30 Kopen
1
Bitcoinmeester
€26.848,90 Kopen
2
Litebit
€26.897,50 Kopen
3
SATOS
€27.066,70 Kopen
Meer nieuws

XRP, BNB, USDC en DOGE worden nu ondersteund op Pornhub

Pornhub, een zeer populaire pornografische website, ondersteunt nu ook XRP (XRP), Binance Coin (BNB), USD Coin (USDC) en Dogecoin (DOGE). Dat viel als eerst...

Bitcoin (BTC) whales en fundamentals tonen bullish beeld

De hoeveelheid aan bitcoin (BTC) wallets met meer dan 1.000 BTC erop, oftewel de zogeheten bitcoin-whales, is dit jaar hard toegenomen. Sinds de jaarwisseling hebben...

Bitcoin (BTC) koers na behoorlijke daling weer terug bij af, altcoins worden niet gespaard

De bitcoin (BTC) koers is de afgelopen 24 uur aardig teruggezakt nadat de bulls opnieuw niet door de weerstand bij $37.500 heen konden breken. De komende...

Polkadot (DOT) corrigeert na enorme stijging, maar deze aankondigingen kunnen de koers weer doen opleven

Onlangs was op Crypto Insiders te lezen dat Polkadot (DOT) nu de vierde grootste cryptocurrency is qua marktkapitalisatie. De DOT koers was in drie weken...

Bitcoin wordt vooral illegaal gebruikt, zegt nieuwe Amerikaanse minister van Financiën, maar klopt dat wel?

Janet Yellen, de aankomende Amerikaanse minister van Financiën, noemt cryptocurrencies als bitcoin (BTC) “bijzonder zorgelijk” en zegt dat ze voornamelijk gebruikt worden voor illegale...

Ripple medeoprichter Jed McCaleb dumpt miljoenen XRP ondanks rechtszaak

Jed McCaleb, medeoprichter van Ripple en Mt. Gox, is weer begonnen met het dumpen van grote hoeveelheden XRP (XRP) op de markt. McCaleb verkocht in...