Timo Bult Timo Bult
01/01/2021 19:13 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 01/01/2021 19:13

Waarom bitcoin (BTC) de $500.000 kan bereiken volgens Tyler Winklevoss

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Waarom bitcoin (BTC) de $500.000 kan bereiken volgens Tyler Winklevoss

Welke prijs bitcoin (BTC) dit decennium kan bereiken weet natuurlijk niemand. Toch duiken er hier en daar prijsvoorspellingen op waarvan die van de gebroeders Winklevoss wellicht een van de bekendste is. Zij zijn er namelijk van overtuigd dat BTC een prijs van $500.000 kan gaan bereiken. In een betoog legt Tyler Winklevoss uitgebreid uit waarom hij dit denkt.


In het verslag vergelijkt hij de store of value (opslag van waarde) activa goud en olie met bitcoin. Volgens Winklevoss is olie schaars maar is het aanbod van het zwarte goedje flink toegenomen in de afgelopen jaren door de verder ontwikkelde technieken zoals fracking. Daarnaast neemt de vraag juist af vanwege de klimaatverandering en de push om minder fossiele brandstoffen te gebruiken. Bovendien moet olie opgeslagen worden en die opslag is grootschalig waardoor het inelastisch is. De olieprijzen zijn hierdoor gevoelig voor grote verschuivingen in vraag zoals we die tijdens de uitbraak van het coronavirus zagen, toen de olieprijs zelfs negatief werd.
Ook goud is schaars schrijft Winklevoss, echter weet niemand precies wat de totale voorraad zal zijn. Als voorbeeld noemt de eigenaar van de Gemini cryptocurrency exchange dat er bijvoorbeeld ook goud in zeewater zit; 1 gram per 100 miljoen ton zeewater om precies te zijn. Door de ontwikkelende techniek kan het filteren van dit goud op den duur rendabel worden waarmee de voorraad dus toeneemt. Ook kan het delven van goud op asteroïden winstgevend worden mocht de commerciële ruimtevaart zich verder doorontwikkelen. Daarnaast is goud natuurlijk lastig te vervoeren te midden van een pandemie, oorlog of nadat een regering zijn houding ten opzichte van vermogen verandert. Kortom, je goud (en dus je vermogen) in moeilijke tijden veiligstellen is dan moeilijk.
Dan is daar bitcoin. “Bitcoin is beter in goud zijn dan goud zelf,” aldus Winklevoss in zijn betoog. De digitale valuta is schaars en iedereen weet hoe schaars. Nooit zullen er meer dan 21 miljoen BTC op de markt verschijnen. Daarnaast kan je bitcoin natuurlijk met gemak veilig naar de andere kant van de wereld sturen! Mocht bitcoin een deel van de goudmarkt af kunnen snoepen dan zou een prijs van $500.000 mogelijk zijn, aldus Winklevoss:

“Bitcoin heeft al veel terrein gewonnen op goud – van whitepaper tot meer dan $200 miljard aan marktkapitalisatie in minder dan een decennium. Tegenwoordig is de marktkapitalisatie van bovengronds goud conservatief $9 biljoen. Als we gelijk hebben over het gebruik van een goud framework om BTC te waarderen, en BTC blijft op dit pad, dan is het bullcase-scenario voor bitcoin dat het ondergewaardeerd met een veelvoud van 45. Anders gezegd, de prijs van BTC zou 45x kunnen stijgen ten opzichte van waar het is vandaag, wat betekent dat we een prijs van $500.000 US dollar per BTC zouden kunnen zien.”

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie