Koop nu goedkoop crypto bij Bitvavo

Waarom de de koers van bitcoin (BTC) kelderde volgens Mike Novogratz

Volgens de CEO van Galaxy Digital, Mike Novogratz, is de recente koersdaling van Bitcoin niet te wijten aan financiële instellingen.

Sinds de koers van bitcoin kelderde wordt er gespeculeerd over de oorzaak en lijkt er, voor het overgrote deel, consensus dat het coronavirus ermee te maken heeft.

- Advertentie -

Een bekend figuur uit de cryptocurrency-wereld, Jimmy Song, berichtte op Twitter dat de massale uitverkoop te maken heeft met financiële instellingen, doelend op de verkoop van grote sommen bitcoin. De tweet kreeg echter een dag later kritiek van Novogratz:

Novogratz laat in zijn tweet weten dat hij niet denkt dat financiële instituten er iets mee te maken hebben. De daling van de koers is volgens hem veroorzaakt door leverage traders en niet door instituten, omdat laatstgenoemde niet zo snel zouden kunnen verkopen. Zo zegt hij in de tweet:

Dit waren geen instituten, dit was een leverage fiasco. Instituten zijn niet snel genoeg om op deze manier te verkopen. Dit was een paniekverkoop door mensen die beleggen met een hefboom.

Bitcoin als safe haven

Met de recente crash rijst de vraag wederom of Bitcoin (BTC) kan worden gezien als safe haven. Volgens Ari David Paul, managing partner van BlockTower Capital, is bitcoin voor velen een backup op het moment dat fiatgeld faalt, maar niet in het geval van een pandemie. Zo laat hij op Twitter weten:

Wat betreft BTC als save haven….tijdens reguliere paniek daalt *alles* behalve cash. Dat komt omdat mensen het ding willen waarmee ze eten kunnen kopen en de huur kunnen betalen. Angst = alles daalt behalve cash. BTC doet het goed wanneer mensen *angst hebben voor cash* – wanneer men vreest voor inflatie/devaluatie.

Wat denk jij van bovenstaand verhaal? Laat het ons weten in ons gratis discussiekanaal op Telegram!

Gisteren deelde Michiel zijn visie op de huidige situatie van Bitcoin. Waar staan we nu te midden van de onrust omtrent het coronavirus? Lees het in in zijn meest recente column!

Zijn jouw ogen ook op de koers van bitcoin gericht? Die van onze analist David wel! In zijn meest recente column beschrijft hij dat we te maken hebben met een belangrijk moment!

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€11.437,00 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€11.468,00 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€11.493,70 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.510,90 Kopen
4
Bitonic
Reviewed
€11.526,60 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€11.468,00 Kopen
1
SATOS
Reviewed
€11.437,00 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€11.493,70 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.510,90 Kopen
4
Bitonic
Reviewed
€11.526,60 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin bulls zetten door!

Daar was 'ie dan, de expansie van de beweging die afgelopen 8 oktober werd ingezet. Alle ingrediënten zijn momenteel aanwezig om de bitcoin koers...