Niels Poerwoatmodjo Niels Poerwoatmodjo
14/03/2020 15:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 14/03/2020 15:30

Waarom de de koers van bitcoin (BTC) kelderde volgens Mike Novogratz

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Waarom de de koers van bitcoin (BTC) kelderde volgens Mike Novogratz

Volgens de CEO van Galaxy Digital, Mike Novogratz, is de recente koersdaling van Bitcoin niet te wijten aan financiële instellingen.
Sinds de koers van bitcoin kelderde wordt er gespeculeerd over de oorzaak en lijkt er, voor het overgrote deel, consensus dat het coronavirus ermee te maken heeft.
Een bekend figuur uit de cryptocurrency-wereld, Jimmy Song, berichtte op Twitter dat de massale uitverkoop te maken heeft met financiële instellingen, doelend op de verkoop van grote sommen bitcoin. De tweet kreeg echter een dag later kritiek van Novogratz:


Novogratz laat in zijn tweet weten dat hij niet denkt dat financiële instituten er iets mee te maken hebben. De daling van de koers is volgens hem veroorzaakt door leverage traders en niet door instituten, omdat laatstgenoemde niet zo snel zouden kunnen verkopen. Zo zegt hij in de tweet:

Dit waren geen instituten, dit was een leverage fiasco. Instituten zijn niet snel genoeg om op deze manier te verkopen. Dit was een paniekverkoop door mensen die beleggen met een hefboom.

🚀 Nederlandse exchange viert aankomende bullmarkt: iedereen €20,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin als safe haven

Met de recente crash rijst de vraag wederom of Bitcoin (BTC) kan worden gezien als safe haven. Volgens Ari David Paul, managing partner van BlockTower Capital, is bitcoin voor velen een backup op het moment dat fiatgeld faalt, maar niet in het geval van een pandemie. Zo laat hij op Twitter weten:

Wat betreft BTC als save haven….tijdens reguliere paniek daalt *alles* behalve cash. Dat komt omdat mensen het ding willen waarmee ze eten kunnen kopen en de huur kunnen betalen. Angst = alles daalt behalve cash. BTC doet het goed wanneer mensen *angst hebben voor cash* – wanneer men vreest voor inflatie/devaluatie.

Wat denk jij van bovenstaand verhaal? Laat het ons weten in ons gratis discussiekanaal op Telegram!
Gisteren deelde Michiel zijn visie op de huidige situatie van Bitcoin. Waar staan we nu te midden van de onrust omtrent het coronavirus? Lees het in in zijn meest recente column!
Zijn jouw ogen ook op de koers van bitcoin gericht? Die van onze analist David wel! In zijn meest recente column beschrijft hij dat we te maken hebben met een belangrijk moment!

Deel dit artikel
Niels Poerwoatmodjo

Head of Content Niels kwam in 2017 in aanraking met cryptocurrency. Toegegeven, het duurde even voordat de vonk oversloeg, maar toen dat gebeurde was hij van één ding overtuigd: Iedereen moet in begrijpelijke taal over de wereld van cryptocurrencies en blockchain-technologie kunnen lezen!

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie