Nick de Jong Nick de Jong
06/06/2024 16:16 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 06/06/2024 15:53

Waarom lukt het bitcoin niet door $72.000 te breken? 3 redenen

Bitcoin-BTC Ethereum-ETH
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
PEPE leidt cryptomarkt, analist positief - Nederlanders krijgen gratis PEPE

Foto: Things/Shutterstock

Bitcoin (BTC) heeft in de afgelopen tijd meermaals aangeklopt bij de grens van 72.000 dollar. Echter lijkt de digitale munt maar niet door deze grens heen te kunnen breken. Welke drie factoren belemmeren een verdere stijging voor de grootste cryptomunt.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in juli gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin stijgt bijna 6%

Tussen 2 en 5 juni liet bitcoin een sterke stijging zien van maar liefst 5,9%. De stijging stopte toen de koers een prijs bereikte van 71.746 dollar. Een dag later bleek dat deze impuls werd ondersteund door de grote instroom van kapitaal naar de bitcoin exchange-traded funds (ETF’s). In een handelsdag stroomde er bijna 1 miljard dollar aan kapitaal naar de investeringsproducten. De sterke vraag van investeerders zorgde er zelfs voor dat de fondsen meer bitcoins aankochten, dan dat er door miners wordt geproduceerd op een dag.

Ook de flinke groei van ongerealiseerde verliezen in de bankensector van de Verenigde Staten, gaf een flinke boost aan bitcoin.

Toch waren de gunstige factoren en een positievere houding van de overheid en toezichthouders, niet voldoende om bitcoin door de grens van 72.000 dollar te laten breken.

Advertentie

Regulatie is een onzekere factor

Volgens de chief investment officer van Bitwise, Matt Hougan, zorgt de onzekerheid rondom mogelijke regulatie ervoor dat bitcoin niet verder kan stijgen. Crypto investeerders durven het op dit moment nog niet aan om hun investeringskapitaal nog meer bloot te stellen aan cryptocurrencies.

Echter lijkt de Amerikaanse overheid er nu voor te gaan zorgen dat er meer duidelijkheid komt over de regulatie van cryptocurrencies. Deze ommezwaai ontstond toen de Democraten in het Huis van Afgevaardigden een beslissing (Staff Accounting Bulletin 121)  van de Securities and Exchange Commission (SEC) terugdraaide.

Ook de goedkeuring van de ethereum (ETH) ETF’s laat zien dat de wetgevende macht in het land niet per definitie tegen crypto zijn.

Bitcoin miners houden vast aan miljarden – koersstijging verwacht
Bitcoin miners houden vast aan miljarden - koersstijging verwacht

Aankomende negatieve macro economische gebeurtenissen

De toekomst van de economie van Amerika is momenteel toch wel wat onzeker. Naar buiten komende cijfers vallen regelmatig tegen, waardoor de economie er maar niet bovenop lijkt te komen.

Volgens de mede-oprichter van het crypto handelsplatform BitMEX, Arthur Hayes, is er maar één oplossing voor de economische problemen: “meer geld printen”. Een keuze die voor voor bitcoin, als schaars product, positief zal zijn.

Wanneer de beleidsbepalers deze keuze maken, zal dat de economie verder op gang helpen, maar het zal een tijdelijke daling van bitcoin niet verhelpen. Net als bij de grote rally in maart 2023 verwachten investeerders nu ook nog eerst een correctie.

Stijgende aandelenmarkt niet altijd positief voor bitcoin

Het Amerikaanse nieuwskanaal CNBC deelde eerder dat de centrale bank in het land dit jaar twee renteverlagingen wil doorvoeren. Dit zal ervoor zorgen dat er een gezonde prijscorrectie optreedt in de S&P 500 index. Een index die door grote tech bedrijven op 5 juni nog een all-time high bereikte.

Zolang de aandelenmarkt en staatsobligaties voldoende geld opleveren voor investeerders, hebben zij geen reden om meer kapitaal in de crypto markt te investeren. Daardoor zal ook een definitieve stijging boven de 71.000 dollar voorlopig nog niet aan de orde zijn.

Elke dag iets nieuws in de wereld van crypto! Blijf 7 dagen per week op de hoogte door ons te volgen op Instagram.

Deel dit artikel
Nick de Jong

Nick de Jong is sinds maart 2024 werkzaam bij Crypto Insiders. Hij werd benaderd via een website voor freelancers. Naast zijn werk als juridisch ondersteuner voor de overheid, verdiept hij zich sinds 2015 in cryptocurrencies. De technologie achter digitale munten en hun maatschappelijke invloed fascineren hem. Hij is gespecialiseerd in blockchain en marktanalyses, en streeft ernaar om complexe cryptokwesties begrijpelijk te maken voor een breder publiek.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Grote leegloop bij bitcoin miners op komst, zegt bankgigant JPMorgan
Bitcoin stijging zal van korte duur zijn, volgens mega-bank
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Grote leegloop bij bitcoin miners op komst, zegt bankgigant JPMorgan
Bitcoin stijging zal van korte duur zijn, volgens mega-bank
Bitcoiners opgelet: cruciale economische data in aantocht
Bitcoiners opgelet: cruciale economische data in aantocht
Advertentie