Timo Bult Timo Bult
10/01/2024 20:09 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 10/01/2024 20:10

Wachten op Bitcoin beursfonds, na dit tijdstip wordt het spannend

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Wachten op Bitcoin beursfonds, na dit tijdstip wordt het spannend

Foto: MOZCO Mateusz Szymanski/Shutterstock

Bitcoiners wereldwijd zitten op het puntje van hun stoel. Ook in Nederland, zoals in ons gratis Telegram-kanaal, is de spanning om te snijden. Maar hoe laat ongeveer kunnen we een resultaat verwachten? Experts zoals Eric Balchunas deelden vandaag hun verwachtingen voor wanneer het officiële ETF nieuws eindelijk bekend zal worden gemaakt.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Bitcoin ETF nieuws maakt valse start

Gisteren kregen we eigenlijk al een klein voorproefje van hoe het eruit zal gaan zien. De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) tweette toen namelijk uit het niets het nieuws dat 11 bitcoin beursfondsen zijn goedgekeurd.

Later bleek dit echter nepnieuws te zijn geweest. Het X-account van de SEC zou gehackt zijn, een gebeurtenis die de bitcoin koers even heel volatiel maakte.

Nadat de tweet de wereld in werd gegooid steeg bitcoin in eerste instantie flink in waarde. BTC handelde aanvankelijk rond een waarde van $46.000, maar steeg na de nep post op X met 2,5% naar ongeveer $48.000.

Al snel werd bekend dat de post dus nep was. Dit veroorzaakte een crash van ongeveer 7% in minder dan een uur tijd.

Kortom, dat een goed- of afkeuring voor een schokgolf kan zorgen werd gisteren dus al even duidelijk.

Advertentie

Hoe laat Nederlandse tijd kunnen we het bitcoin nieuws verwachten?

Niemand weet precies wanneer de SEC besluit om het nieuws officieel de wereld in te slingeren. Ook weet nog niemand 100% zeker dat het om een goedkeuring zal gaan. Wel wordt gesteld dat de kans 95% is dat een goedkeuring later deze avond volgt.

Eric Balchunas, een ETF-expert die de ontwikkeling rondom de bitcoin beursfondsen op de voet volgt, deelde eerder vandaag zijn verwachtingen over het precieze tijdstip.

Naar verwachting zal het nieuws pas nadat de Amerikaanse markten sluiten bekend worden gemaakt. Balchunas noemt tussen 16:00 en 18:00 als specifieke tijdstippen. Dat gaat dan om New York-tijd.

Artikel gaat verder na de tweet.

Rekenen we dit om naar Nederlandse tijd dan komen we uit op 22:00 en 00:00. Balchunas verwacht dus dat tussen die twee tijdstippen het nieuws daadwerkelijk naar buitenkomt. Maar zoals altijd weet niemand het zeker; het kan ook eerder of later gebeuren! Houd Crypto Insiders dus scherp in de gaten.

Meediscussiëren over dit nieuws? Doe gratis mee met onze bruisende Telegram-community van meer dan 5000 leden! Hier kun je eenvoudig discussiëren over de laatste crypto-trends en verwachtingen.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie