Simon Bosch Simon Bosch
12/07/2022 12:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 12/07/2022 12:30

Wall Street denkt dat bitcoin eerder naar $10.000 gaat dan $30.000

Nieuws
Bitcoin analist: binnen enkele maanden nieuwe bull-markt

Foto: Wit Olszewski/Shutterstock

De angst in cryptocurrency markt is nog steeds goed te merken. Nog niet zo lang geleden, was er niemand te bekennen die niet kocht, maar daar is nu wel verandering in gekomen. En als het aan de institutionele investeerders ligt, dan gaat er nog een volgende deel van de daling komen.

Binance wéér aangeklaagd vanwege onrechtmatige verkoop crypto-producten

Eerder omlaag dan omhoog

Dat schrijft Bloomberg, die zowel particuliere als institutionele investeerders heeft geïnterviewd. 60% van de 950 ondervraagden denkt dat bitcoin (BTC) eerder $10.000 dollar bereikt dan $30.000 dollar. Slechts 40% denkt dat 30.000 USD voor de hand ligt. Dat zou betekenen dat bitcoin tegen de huidige prijs rond $20.000 USD eerder zou halveren in waarde dan dat het 50% in waarde zou stijgen. Als de meerderheid het bij het rechte eind heeft.

Ook is het opvallend dat er verschillen zijn tussen wat retail investeerders vinden en wat instituten van bitcoin denken. 24% van alle ondervraagde kleine beleggers vindt dat alle tokens bij het vuilnis passen, terwijl dit onder institutionele beleggers 18% is. Tegelijkertijd is 32% van de instituten ‘open-minded maar wel sceptisch’, terwijl 27% van de retail-investeerders onder deze groep vallen.

Iets vergelijkbaars zien we bij de positievere investeerders. 22% van de kleine investeerders is ‘sceptisch maar heeft toch geïnvesteerd’, terwijl dit 23% van de instituten is. 23% van de kleine investeerders blijft vinden dat cryptocurrencies de toekomst zijn, terwijl 26% van de grote beleggers dit vindt.

Advertentie

Verschillen tussen retail en instituten

Grappig is dat er veel bitcoin-maximalisten zijn binnen de retail-klasse. Zij denken dus dat alleen bitcoin overeind blijft staan. Slechts 2% van de instituten denkt dit. Het zou kunnen dat instituten nu meer gericht zijn op een gebruiksdoel dan op een reserve-activa, als bitcoin.

Het contrast met retail investeerders is ook opvallend. Retail investeerders lijken minder positief te zijn geworden door de enorme crash van de afgelopen maanden. Het ligt voor de hand dat ze dat voorheen wel waren. Een enquête van JPMorgan van begin dit jaar weerspiegelt hetzelfde beeld.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie