Kevin Schijven Kevin Schijven
17/06/2021 15:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 17/06/2021 15:15

Wereldbank weigert verzoek van El Salvador om te helpen Bitcoin (BTC) een wettig betaalmiddel te maken

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Wereldbank weigert verzoek van El Salvador om te helpen Bitcoin (BTC) een wettig betaalmiddel te maken

Vorige week maakte El Salvador geschiedenis; het is het eerste land ter wereld dat een wet heeft aangenomen waardoor Bitcoin (BTC) officieel als geld en wettelijk betaalmiddel wordt erkend.

Het Centraal-Amerikaanse land heeft aan de Wereldbank om hulp gevraagd met betrekking tot de onderliggende technische aspecten omtrent de implementatie van bitcoin. Echter heeft de Wereldbank het verzoek afgewezen, meldt persbureau Reuters op 16 juni:

De Wereldbank citeert de gebruikelijke kritiek over bitcoin. Het noemt de impact op het milieu en een gebrek aan transparantie op als redenen waarom het instituut El Salvador niet zal ondersteunen met de adoptie van Bitcoin:

“We zijn vastbesloten om El Salvador op verschillende manieren te helpen, waaronder valutatransparantie en regelgevende processen. Hoewel de regering ons benaderde voor hulp bij bitcoin, is dit niet iets dat de Wereldbank kan ondersteunen gezien de tekortkomingen op het gebied van milieu en transparantie.”

Aldus een woordvoerder van de Wereldbank, die blijkbaar bewust negeert dat het bankwezen vele malen vervuilender en minder transparant is. De Wereldbank is een internationale financiële instelling en ’s werelds grootste instituut voor ontwikkelingssamenwerking met als doel leningen te verstrekken aan ontwikkelingslanden.

Onlangs liet ook het Internationaal Monetair Fonds (IMF) weten dat het geen fan is van de beslissing van El Salvador om bitcoin te omarmen. De Wereldbank en IMF zijn beide organisatie van de Verenigde Naties (VN) en hebben beide hun kantoren in Washington staan.

Toch is er al veel interesse vanuit bedrijven. Athena Bitcoin kondigde onlangs aan dat het als eerste bedrijf bitcoin geldautomaten (ATM’s) gaat installeren in El Salvador. Op Twitter vraagt het bedrijf of 1.000 genoeg is en de president van El Salvador, Nayib Bukele, vraagt vervolgens waarom niet 1.500?

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
eddy-crypto-miljonair-tiener
Crypto-miljonair Eddy begon met €93 op 15-jarige leeftijd
Advertisement

Trending Bitcoin nieuws

We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
Advertisement