Erik Juffermans Erik Juffermans
29/03/2024 10:01 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 29/03/2024 09:58

Goede vrijdag en bitcoin: koers start twijfelend, dit deed BTC voorheen

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Crypto ontbijt: Bitcoin halving nadert met kritieke inflatiecijfers

Foto: oatawa/Shutterstock

Vandaag is het de vrijdag voor Pasen, beter bekend als Goede Vrijdag. Hoewel Goede Vrijdag uiteraard altijd op een vrijdag valt, valt de dag niet altijd op dezelfde datum. Dit jaar herdenken we de kruisiging en de dood van Jezus op 29 maart. Vorig jaar viel deze dag echter op 7 april.

Maar waar zit het bruggetje met crypto, denk je misschien. Deze Goede Vrijdag is misschien een leuk moment om te kijken wat de bitcoin (BTC) koers in het verleden deed op Goede Vrijdagen. 

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Wat deed bitcoin vorig jaren op Goede Vrijdag?

Laten we beginnen bij vorig jaar. Toen viel Goede Vrijdag dus op 7 april. Daar kunnen we heel kort over zijn: de bitcoin koers had een rustige dag. De BTC koers opende op $28.036 en sloot op $27.901.

Ook in 2022 viel er op Goede Vrijdag weinig te beleven op de bitcoin markt. Laten we kijken naar wat er in 2020 gebeurde. De bitcoin koers volgt namelijk een cyclus van vier jaar, en ook in 2020 vond er een bitcoin halving plaats.

In 2020 viel Goede Vrijdag op 10 april, ongeveer een maand voor de halving destijds. BTC zag die dag een flinke rode candle. De BTC koers daalde op 10 april 2020 namelijk met 7,5 procent. Geen beste voorbode voor vandaag. De BTC koers stond toen nog overigens rond de $8000.

Goede Vrijdag in het jaar van de bitcoin halving

En hoe zit het dan met 2016, het jaar van de bitcoin halving daarvoor? Nu zijn we echt in het diepe bitcoin verleden beland. In het voorjaar van 2016 maakte bitcoin zich op voor de gigantische crypto bullmarkt van 2017, waarbij BTC uiteindelijk zou pieken op ongeveer $20.000. 

Op Goede Vrijdag in 2016 waren deze hoogtes nog ver weg, en de BTC koers bungelde toen iets boven de $400. Goede Vrijdag viel dat jaar op 25 maart. Ook toen deed de bitcoin koers eigenlijk niks. De hele dag stond de koers op ongeveer $415. 

Maar zoals gezegd stond de bitcoin koers toen aan de vooravond van een gigantische opmars. Nog geen twee jaar later stond de koers ruim 4000 procent hoger. Ook Goede Vrijdag 2020 was achteraf gezien de start van een indrukwekkende bullrun.

Goede Vrijdag is over het algemeen dus een rustige dag op de crypto markten. Maar als Goede Vrijdag een voorbode is van de toekomst, dan mogen we hoopvol zijn. Elk jaar van de bitcoin halving zag de bitcoin koers in de maanden na Goede Vrijdag nieuwe hoogtes. Gebeurt dat dit jaar weer?

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Met een politieke en culturele achtergrond is Erik geïnteresseerd in het grote plaatje. Wat zijn bijvoorbeeld de raakvlakken van crypto-assets met de globale politiek en het economische klimaat? Cryptocurrencies hebben volgens Erik de potentie om de wereld beter en eerlijker te maken, maar er zijn fascinerende en complexe obstakels.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie