Timo Bult Timo Bult
24/06/2021 09:45 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 24/06/2021 09:45

Zakt bitcoin (BTC) nog verder in elkaar? Econoom denkt dat een herstel om deze redenen mogelijk is

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Zakt bitcoin (BTC) nog verder in elkaar Econoom denkt dat een herstel om deze redenen mogelijk is

Stort bitcoin (BTC) nog verder in, of maken we vanaf hier rechtsomkeert? Dat is de vraag die vele investeerders al weken bezighoudt. Terwijl niemand dit natuurlijk weet, biedt Alex Krüger een interessante analyse op Twitter waarin hij toch enigszins hoopvol lijkt te zijn op een herstel.

Krüger is een econoom en handelaar en deelt vaker interessante analyses. Zo ook vandaag. In zijn analyse vandaag gaat hij in op een scenario waarin bitcoin nog verder weg zou zakken en mogelijk een diepe dip zou maken.

“Het BTC-scenario dat Burry hier presenteert, kan gebeuren. Dat is een van de redenen waarom holders en fondsen zoveel hebben verkocht en de stablecoin-saldi aan de zijlijn zo groot zijn. Kijk naar de markt, die is nogal dood. Gisteren eindigde als een simpele short squeeze.”

“Maar,” voegt Krüger hieraan toe, “om BTC hard te laten crashen, zou het waarschijnlijk eerst moeten worden ‘opgebulled‘, de longs hun hefboom laten vergroten.” Hij doelt hiermee op het handelen met margin waarmee handelaren flink geld kunnen verdienen. Het gaat hier om handelen met geleend geld wat vaker tot heftige koersbewegingen heeft geleid.

De analist vergelijkt de huidige situatie met twee eerdere crashes in september 2019 en november 2018. Hem valt op dat de funding rates op het moment van deze twee crashes eerst een lange tijd negatief waren en er dus meer shorts waren dan longs. Op dit moment is de situatie anders. De funding rates zijn namelijk al langere tijd negatief. “De bulls zijn bang en hebben zich ingedamd,” aldus Krüger.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Is de FUD voorbij?

Vervolgens noemt de analist een aantal factoren die bij kunnen dragen aan een herstel. Zo haalt hij het negatieve nieuws van de afgelopen tijd aan rondom China’s aanpak van miners en de zorgen omtrent het verbruik van Bitcoin. Die paniek is grotendeels achter de rug, denkt Krüger:

“Een grote reeks negatieve nieuwskoppen zou de noodzaak voor een positieve funding rate omzeilen. Maar klimaatzorgen en China FUD lijken grotendeels achter de rug, […] Talk on the street is dat China FUD zal verdwijnen na 1 juli, de verjaardag van de CCP.”

Ten slotte stelt de econoom dat “crypto-handelaren nu aanzienlijke ammunitie hebben om de dip te kopen,” doelend op cash en stablecoin-balansen die flink zijn gegroeid. “En er komt nieuw geld aan:”

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie