Kevin Schijven Kevin Schijven
18/12/2018 19:30 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 18/12/2018 19:30

BitPay CEO: nog 3-5 jaar tot massa-adoptie van cryptocurrency

Nieuws
bitpay_CEO_nog_3-5_jaar_tot_massa-adoptie_cryptocurrency

Stephen Pair, CEO van BitPay, zegt in een interview met CNBC dat massa-adoptie van cryptocurrency nog drie tot vijf jaar kan duren.
Pair is over het algemeen zeer positief over de toekomst van cryptocurrencies in het interview met CNBC’s “Squawk Box”. Als eerst wordt hem gevraagd wat hij vindt van de huidige koerswaarde van Bitcoin (BTC) en of deze onder- of overgewaardeerd wordt:

Dat is moeilijk om te zeggen. Een zeer groot onderdeel van de prijs is zeker speculatie. Het zijn investeerders die speculeren over het toekomstige gebruik, de adoptie en de acceptatie van deze technologie. Een klein onderdeel van de prijs is de echte bruikbaarheid en dat is waar BitPay op is gericht: het platform gebruiken om producten te leveren aan onze klanten die zij waardevol vinden.

Sonny Singh, CCO van BitPay, beweerde eind november in een interview met Bloomberg dat Bitcoin naar de $15.000 of zelfs $20.000 zal stijgen in 2019. Hij benoemde het betreden van de markt door instanties als Fidelity Investments en de New York Stock Exchange (NYSE) en vooral de eventuele komst van een Bitcoin-ETF (exchange-traded fund) als de grootste katalysators voor deze prijsstijging. In het CNBC interview met Pair werd hieraan terug gerefereerd en hem de vraag gesteld of hij het hiermee eens is:

Ik denk dat er veel katalysators kunnen zijn, niet alleen ETF-adoptie of ETF-lanceringen. In onze markt verwerken wij meer dan een miljard dollar in transacties per jaar. Ik zou dat graag naar 10 miljard en dan naar 100 miljard zien stijgen. […] Ik denk dat adoptie de prijs omhoog zal bewegen. Ik denk dat wij zulke prijzen [15.000-20.000] ergens in de toekomst weer zullen zien.

Ook werd aan Pair gevraagd of hij nog in de onderliggende technologie van cryptocurrency, blockchain-technologie, gelooft:

Absoluut. Blockchain is een database-technologie. Als je naar de meeste databases kijkt, zal je zien dat meer en meer traditionele databases getransformeerd worden in blockchain-databases. En natuurlijk is cryptocurrency een vorm van blockchain-databases, maar er zijn nog veel meer.

Als laatste werd de CEO gevraagd wanneer hij verwacht dat cryptocurrency echt mainstream zal gaan en gebruikt zal worden voor dagelijkse betalingen:

Ik zei tien jaar voorheen, maar nu denk ik eerder dat het 3 tot 5 jaar is voordat je een restaurant kunt binnen lopen, of een winkel, en iedereen verwacht dat die winkel in staat zal zijn om een blockchain-betaling te accepteren.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.
Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Advertentie
Advertentie