Timo Bult Timo Bult
12/03/2021 14:33 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 12/03/2021 14:33

Blockchain krijgt prioriteit in China, blijkt uit nieuw 5 jaren plan van overheid

Nieuws
Blockchain krijgt prioriteit in China, blijkt uit nieuw 5 jaren plan van overheid

Foto: Alexandru Chiriac/Shutterstock

China heeft weer een nieuw plan opgesteld voor de komende vijf jaar. Onderdeel van dit plan zijn onder andere de economie gezond houden, een groot deel van de bevolking naar steden aantrekken en de ontwikkeling van groene energie verder stimuleren. Ook krijgt blockchain-technologie prioriteit in het plan, zo stelt het lokale nieuwsplatform Ping West.

Cryptocurrency en China hebben wellicht een wat fragiele relatie. Zo zijn Initial Coin Offerings (ICO’s) en cryptocurrency exchanges er verboden. Het bezitten van bitcoin (BTC) en crypto is echter niet per se illegaal. Nu zet de Chinese overheid groots in op blockchain-technologie.

Blockchain-technologie is het fundament van Bitcoin en alle andere cryptocurrencies. China is echter niet enkel geïnteresseerd in het financiële aspect. De overheid wil de technologie namelijk voornamelijk in gaan zetten in de transportsector. Met een blockchain kunnen grote verzendingen gemakkelijk en op een transparante manier gevolgd en geregistreerd worden. Dit kan op den duur voor een grote kostenbesparing zorgen in deze sector.

Dan is er nog de digitale yuan. Dit is een digitale versie van de fiat-valuta in het land, ook wel een central bank-issued digitale currency (CBDC) genaamd. De proeven met deze valuta zijn in volle gang en in januari zagen we nog hoe de Chinese overheid deze proeven verder gaat uitbreiden. Een industrieveteraan zijn destijds dat de digitale yuan een grote impact kan gaan hebben:

“De proeven zijn slechts de eerste stap van een ‘lange mars’. Eenmaal gelanceerd, zal de digitale yuan de Chinese financiële sector hervormen en een veelbelovende sector voor digitale financiële dienstverlening ontketenen ter waarde van miljarden yuan.”

China loopt op veel vlakken al voorop met de ontwikkeling en implementatie van blockchain-technologie. Onderdeel van het vijf jarige plan is om elk jaar de investeringen in Research & Development met 7% te vergroten. Daarbij werd het woord “blockchain” voor het eerst in het plan genoemd. China’s opmars in deze sector lijkt dus nog lang niet klaar te zijn!

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie