Kevin Schijven Kevin Schijven
11/01/2020 07:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 11/01/2020 07:04

Blockchain om klimaatverandering te beheersen? KPMG denkt van wel

Nieuws
Blockchain om klimaatverandering te beheersen KMPG denkt van wel

Foto: Alexandru Chiriac/Shutterstock

Arun Ghosh, hoofd van de blockchain-divisie bij KPMG, een van de “Big Four” accountancybedrijven, voorspelt dat blockchain-technologie samen met de Internet of Things (IoT) gebruikt zal worden om klimaatverandering te beheersen in 2020.
Ghosh meldt in een interview met cryptocurrency-website Cointelegraph op 9 januari dat de samenvloeiing van deze opkomende technologieën organisaties in staat stelt om het milieubeheer te versnellen.
IoT is een term die gebruikt wordt voor systemen die onderling met elkaar verbonden zijn zodat ze gegevens met elkaar kunnen uitwisselen. Deze IoT-apparaten kunnen gegevens over luchtkwaliteit meten en verzamelen, zoals de CO2-uitstoot.
Blockchain-platformen die smart contracts aanbieden (denk aan Ethereum, EOS en/of TRON) zullen binnenkort gebruikt worden om deze IoT-netwerken soepel te laten verlopen en de gegevens uit deze apparaten veilig op te slaan, voorspelt Ghosh.
Verder meldt Ghosh dat KPMG een opleving ziet in opkomende economieën gericht op het automatiseren van luchtkwaliteitscontrolemechanismen. KPMG bedrijven in landen als India, China en Oekraïne voeren voortdurend gesprekken met belangrijke spelers over de toekomstige normen voor luchtkwaliteit.
Hoewel Ghosh weigert om verder in detail over deze gesprekken te gaan, blijkt uit een rapport van Grand View Research dat verwacht wordt dat de marktgrootte over luchtkwaliteit $6,5 miljard zal bereiken tegen 2025. Tevens bevestigt het rapport het gebruik van IoT en blockchain-technologie hieromtrent.
Op 21 januari staat het jaarlijkse World Economic Forum in Zwitserland gepland, ook bekend als Davos 2020. Op de agenda staat onder andere ook het gebruik van blockchain-technologie in verband met klimaatbeheer. Ghosh zegt het volgende erover:

Ik hoop dit jaar deze gesprekken in Davos te zien gebeuren. We hebben veel gesprekken gehad met instellingen en KPMG-partners die aangeven dat er aanwijzingen zullen zijn hoe blockchain effectief klimaatbeheer mogelijk maakt.

Van de zomer kondigde KPMG aan dat het gaat samenwerken met Microsoft, Tomia en R3 om blockchain-technologie toe te passen bij het ontwikkelen van een systeem voor automatische financiële afwikkelingen in de telecomindustrie.
De koers van bitcoin dipte op 2 januari even kort onder de $7.000, maar de bears verloren de strijd in deze zone. Toch was de dip positief in meerdere opzichten. Waarom? Lees het in de nieuwe wekelijkse analyse van Crypto Insider David!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
eddy-crypto-miljonair-tiener
Crypto-miljonair Eddy begon met €93 op 15-jarige leeftijd
Advertisement

Trending Nieuws nieuws

Bitget Beschermingsfonds: een voortdurend streven naar transparantie
Bitget Beschermingsfonds: een voortdurend streven naar transparantie
Gaat dit social mediaplatform Facebook voorbij?
Gaat dit social mediaplatform Facebook voorbij?
We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
Advertisement