Rico Engelbarts
09/05/2018 17:09 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 09/05/2018 17:09

Buffett’s ‘discipel’ Palihapitiya bullish op Bitcoin ondanks gemopper van mentor

Nieuws
Palihapitiya_bullish_op_bitcoin_ondanks_gemopper_buffett

Chamath Palihapitaya, een zelfverklaarde ‘discipel’ van investeerders Warren Buffet en Charlie Munger, heeft gezegd dat de twee crypto-sceptici het “helemaal mis” hebben over Bitcoin, meldt CNBC woensdag 9 mei.
Begin deze maand noemde Buffet Bitcoin “rattengif in het kwadraat” en zei Munger dat investeren in crypto verwant was aan “het verhandelen van vers geoogste babybreinen”. Eerder dit jaar had Buffet gezegd dat Bitcoin niet aan de eisen voldeed om een valuta te worden.
In het interview van vandaag met CNBC, sprak de oprichter en CEO van VC-bedrijf Social Capital Palihapitiya over het beleggingsadvies dat Buffet hem gegeven heeft; “je stelt een cirkel van bekwaamheid vast en je beperkt je tot die cirkel”, waarbij hij opmerkte dat “technologie niet in Buffet’s cirkel zit”.
Met betrekking tot Munger zei Palihapitiya: “Ik vind het niet eerlijk om iets te kleineren terwijl je datgene helemaal niet begrijpt”, eraan toevoegend dat:

Ik denk dat ze allemaal uitzonderlijk zijn in wat ze doen.

VC-belegger Palihapitiya, die sinds 2012 actief is op de Bitcoin-markt, merkte op dat de cryptomarkten van toen en nu drastisch verschillen; deels vanwege de langetermijnvisie van HODL’ers, die Bitcoin zien als een “hedge van de bestaande financiële structuur”:

Het voelt alsof ik in twee verschillende werelden leef; ik heb een paspoort nodig om tussen de Bitcoin-wereld en de gewone wereld te reizen.

Het portfolio van Palihapitiya bestaat voor 99 procent uit non-risk- en voor 1 procent uit risk-holdings, waarbij Bitcoin, hoewel als goud beschouwd in een bellegingscategorie, in dat ene hokje van 1 procent ‘risk’ wordt geplaatst vanwege het gebrek aan correlatie met de traditionele markt.

Het is heel belangrijk om niet te vergeten wat er is gebeurd (in de economische crash van 2008). Waarom zou het niet logisch zijn om een niet-gecorreleerde hedge te hebben? Dit gaat om het kopen van een stukje verzekering.

Cointelegraph publiceerde eerder deze week een expert take over waarom Buffet en Wall Street zowel Bitcoin als blockchain-technologie zouden moeten omarmen om niet achterop te raken.
Sommigen op Wall Street hebben al stappen richting de crypto-wereld gezet, zoals Goldman Sachs die aankondigde dat ze Bitcoin-contracten zouden aanbieden in de toekomst, en de eigenaar van de New York Stock Exchange toonde zich, naar verluidt, geïnteresseerd om klanten Bitcoin te laten kopen en behouden.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Advertentie
Advertentie