Buffett’s ‘discipel’ Palihapitiya bullish op Bitcoin ondanks gemopper van mentor

Chamath Palihapitaya, een zelfverklaarde ‘discipel’ van investeerders Warren Buffet en Charlie Munger, heeft gezegd dat de twee crypto-sceptici het “helemaal mis” hebben over Bitcoin, meldt CNBC woensdag 9 mei.

Begin deze maand noemde Buffet Bitcoin “rattengif in het kwadraat” en zei Munger dat investeren in crypto verwant was aan “het verhandelen van vers geoogste babybreinen”. Eerder dit jaar had Buffet gezegd dat Bitcoin niet aan de eisen voldeed om een valuta te worden.

In het interview van vandaag met CNBC, sprak de oprichter en CEO van VC-bedrijf Social Capital Palihapitiya over het beleggingsadvies dat Buffet hem gegeven heeft; “je stelt een cirkel van bekwaamheid vast en je beperkt je tot die cirkel”, waarbij hij opmerkte dat “technologie niet in Buffet’s cirkel zit”.

Met betrekking tot Munger zei Palihapitiya: “Ik vind het niet eerlijk om iets te kleineren terwijl je datgene helemaal niet begrijpt”, eraan toevoegend dat:

Ik denk dat ze allemaal uitzonderlijk zijn in wat ze doen.

VC-belegger Palihapitiya, die sinds 2012 actief is op de Bitcoin-markt, merkte op dat de cryptomarkten van toen en nu drastisch verschillen; deels vanwege de langetermijnvisie van HODL’ers, die Bitcoin zien als een “hedge van de bestaande financiële structuur”:

Het voelt alsof ik in twee verschillende werelden leef; ik heb een paspoort nodig om tussen de Bitcoin-wereld en de gewone wereld te reizen.

Het portfolio van Palihapitiya bestaat voor 99 procent uit non-risk- en voor 1 procent uit risk-holdings, waarbij Bitcoin, hoewel als goud beschouwd in een bellegingscategorie, in dat ene hokje van 1 procent ‘risk’ wordt geplaatst vanwege het gebrek aan correlatie met de traditionele markt.

Het is heel belangrijk om niet te vergeten wat er is gebeurd (in de economische crash van 2008). Waarom zou het niet logisch zijn om een niet-gecorreleerde hedge te hebben? Dit gaat om het kopen van een stukje verzekering.

Cointelegraph publiceerde eerder deze week een expert take over waarom Buffet en Wall Street zowel Bitcoin als blockchain-technologie zouden moeten omarmen om niet achterop te raken.

Sommigen op Wall Street hebben al stappen richting de crypto-wereld gezet, zoals Goldman Sachs die aankondigde dat ze Bitcoin-contracten zouden aanbieden in de toekomst, en de eigenaar van de New York Stock Exchange toonde zich, naar verluidt, geïnteresseerd om klanten Bitcoin te laten kopen en behouden.

Vergelijk de beste bitcoin aanbieders
Ad
Bitvavo
€26.886,00 Kopen
1
Bitcoinmeester
€27.136,10 Kopen
2
Litebit
€27.193,70 Kopen
3
SATOS
€27.363,10 Kopen
Meer nieuws

Bitcoin (BTC) exchange Coinbase beheert nu meer dan $90 miljard aan activa, telt tientallen miljoenen gebruikers

De Amerikaanse cryptocurrency-exchange Coinbase zag enorme groei in 2020, grotendeels door de stijgende koersen van cryptocurrencies aan het eind van het jaar. Op de website...

Cardano (ADA) schatkist tikt de $100 miljoen aan, maar wat kan het project ermee?

De Cardano (ADA) Treasury heeft onlangs een nieuwe high bereikt van bijna $100 miljoen. Door de stijgende ADA prijs nam de waarde van het fonds flink...

Bitcoin als betaalmogelijkheid bij online casino’s. Hoe werkt dat?

De bitcoin (BTC) wordt steeds populairder. Naast beleggen kan je de bekendste cryptomunt ook voor andere doeleinden gebruiken. Een van die mogelijkheden is de...

Bitcoin core ontwikkelaar treedt terug na controverse, Craig Wright stuurt dreigbrief naar Jack Dorsey

Onlangs was op Crypto Insiders te lezen dat Craig Wright, de man die beweert dat hij de oorspronkelijke bedenker van bitcoin (BTC) is, weer...

Bitcoin (BTC) dominantie neemt verder af terwijl chainlink (LINK) een nieuw prijsrecord neerzet

Na de dip van de bitcoin (BTC) koers gisteren is de prijs weer aardig gestegen. Het is echter niet bitcoin maar de altcoins die...

Timo’s take: Wordt Cardano (ADA) het nieuwe Ethereum (ETH)?

De cryptomarkt bestaat uit heel veel cryptocurrencies waarvan veel een specifiek doel hebben. Kijken we naar bitcoin (BTC) dan is dit het doen van...