Rico Engelbarts
08/06/2020 09:45 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 08/06/2020 09:45

Cardano (ADA) oprichter: 'Cryptocurrency is een politieke beweging'

Nieuws
Cardano (ADA) oprichter: 'Cryptocurrency is een politieke beweging'

Foto: Shutterstock/ Piotr Swat

Charles Hoskinson, oprichter van Cardano (ADA), zegt dat voorstanders van de crypto industrie zich moeten opmaken voor toenemende politieke invloeden en goed moeten onthouden dat crypto is bedoeld om het financiële stelsel dat wij kennen te veranderen. In een ask-me-anything (AMA) op YouTube geeft Hoskins aan dat de adoptie van cryptocurrency zal leiden tot maatschappelijke en politieke verschuivingen.

“Crypto is een politieke beweging. Crypto is altijd zo politiek als maar kan. Vergeet dat nooit. We gaan het concept van geld opnieuw uitvinden en het uit handen van de overheid nemen en het zelf controleren.

Wat zijn de daadwerkelijke [gevolgen] van de adoptie van deze systemen? Je begint je te realiseren dat alles moet veranderen: handelswijzigingen, eigendomsrechten veranderen, bedrijfswijziging, de bedrijfsstructuur verandert, wetten veranderen.”

The chief executive van Input Output Hong Kong (IOHK) legt uit dat geld de factor is die ervoor zorgt dat de politiek en de maatschappij als geheel blijft doorgaan.

“Alles is politiek omdat geld de grootste invloed is van alle politiek. Als er geld te verdienen is, zullen er wetten worden gemaakt, zullen er wijzigingen worden aangebracht en zal er regelgeving worden ingevoerd. De overgrote meerderheid van de belangrijkste motormaatschappij draait om schaarste, het beheer daarvan en de economie rond geld.“

Hoskinson wilde zijn punt verduidelijken dus omschreef een scenario waarin politici wetten vaststelling die tegen het bezitten van cryptocurrencies gaat.

“Wat gebeurt er als je vijf miljoen dollar aan cryptocurrency hebt en een politicus die zegt: ‘Ik wil dat verbieden en het voor jou illegaal maken omdat te hebben en het van je in beslag te nemen?’ Ga je dan niet politiek zijn? Word je niet wakker en zeg je: ‘Ik moet een lobbyist inhuren om deze man uit zijn ambt te halen?’ …

Er zijn tegenwoordig mensen in de Senaat en het Congres in de Verenigde Staten en over de hele wereld die crypto willen verbieden. Dus als je in deze branche zit, wat doe je dan? Rol je gewoon om als een dode hond en zeg: ‘Het was erg leuk, oké, oké, boeie.’

Nee, het spijt me, je moet een mening hebben. Je moet vechten voor de juiste dingen …

Op dit moment is er een sterke beweging om encryptie te verbieden, dus als je encryptie hebt, moet je een achterdeur in het systeem hebben. Zullen jullie Cardano gebruiken als er achterdeuren in zitten en we hebben het systeem zo ontworpen dat een kleine groep mensen controle heeft over je geld en het op elk moment kan bevriezen? Hoeveel van jullie zouden het dan gebruiken?”

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie