Cardano (ADA) koers stijgt 10% en haalt Ripple (XRP) in

xrp-xrp-logo
Ripple nieuws

De koers van Cardano (ADA) is vandaag met 10% gestegen, door deze stijging haalt Cardano qua marketcap Ripple (XRP) in.

Marketcap Cardano niet stabiel

Er is een aantal websites die de totale marktwaarde (marketcap) van de verschillende cryptocurrency’s bijhouden, denk aan Coinmarketcap, Coincodex en Coingecko. Allemaal laten ze zien dat Cardano op en neer beweegt binnen de top 10 qua marketcap.

ADA verloor zijn positie als het zevende grootste digitale activum toen de waardering van BUSD een paar dagen geleden opeens steeg. Dit gebeurde toen de markten een plotselinge dip zagen, de koersen van cryptocurrency’s dalen dan en traders vluchten dan veelal naar stablecoins.

Desalniettemin heroverde ADA zijn zevende positie na een mooie prijsstijging, maar daar stopte het niet bij. Inmiddels staat Cardano op de zesde plek nadat XRP werd ingehaald.

Cardano marketcap uitgelegd

Mocht je nu denken, marketcap, wat is dat? Heel simpel, dat als je het aantal coins in omloop vermenigvuldigt met de huidige koers van een bepaalde crypto.

Op dit moment wordt Cardano verhandeld voor iets minder dan 0,58 euro bij Bitvavo, vermenigvuldig dat met 33.820.262.543 coins in omloop en je krijgt een marketcap van 19,6 miljard euro.

Koers ADA heeft groter effect op marketcap

De twee factoren die de marketcap bepalen zijn het aantal coins en de koers. Het aantal coins gaat vaak gestaag, en volgens een vast tempo. Je zou dus kunnen stellen dat de koers op de korte termijn een veel groter effect heeft op de marketcap.

De stijging van de marketcap van Cardano werd dan ook rechtstreeks beïnvloed door de stijging ADA koers. ADA brak met succes het weerstandsniveau van 0,55 euro na meer dan twee maanden onder dat niveau te hebben gehandeld.

Bron: koerspagina Crypto Insiders

De koers van Cardano werd meerdere keren afgewezen toen het van half juni tot begin juli probeerde de weerstand van 0,50 euro te doorbreken. Verschillende korte rally’s duwden de waarde van het actief omhoog, maar elke poging stuitte op tegenstand op het niveau van 0,50 euro. Pas eind juli begon ADA comfortabel boven de prijs van een halve euro te handelen.

 

Deel dit artikel
Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Advertentie
Advertentie