Ivo Melchers Ivo Melchers
11/04/2024 15:54 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 11/04/2024 13:31

Cardano koers is ‘precies waar het moet zijn’, expert verwacht vuurwerk

Cardano-ADA
cardano-ada-logo
Cardano nieuws
Cardano koers is 'precies waar het moet zijn', expert verwacht vuurwerk

Foto: sdx15/Shutterstock

Cardano (ADA) is een van de vele altcoins die nog ver ondermaats presteert in verhouding met bitcoin (BTC). Terwijl bitcoin vorige maand al tot een nieuwe recordprijs steeg, staat de koers van cardano hier nog mijlenver van verwijderd. De gerenomeerde crypto-analist Ali Martinez stelt de Cardano-gemeenschap echter gerust en voorziet een gigantische prijsstijging voor de populaire altcoin.

Cardano uitbraak naar $1.70?

De bekende analist liet afgelopen dinsdag op socialmediaplatform X weten dat cardano, ondanks de neerwaartse trend van de afgelopen weken, nog altijd perfect gepositioneerd is voor een forse uitbraak naar boven.

‘’Er is eigenlijk niets veranderd voor cardano. ADA is precies waar het zou moeten zijn, consoliderend in het bereik van $0,55 tot $0,80 voor een uitbraak naar $1,70, zo liet hij zijn ruim 57 duizend X-volgers weten.

Hij verwijst hier naar een eerder bericht, van 16 maart om precies te zijn, waarin hij cardano’s prijsactie vergeleek met die van de periode 2018-2021. Destijds schreef hij al dat men een wekenlange consolidatie tussen $0,55 en $0,80 kon verwachten, alvorens een snelle uitbraak naar $1,70. Op het moment van het bericht bevond de koers zich nog rond de $0,70, maar deze beweegt inmiddels al een tijdje rond de $0,60. Vooralsnog klopt zijn voorspelling dus.

Ali heeft bovendien al een verder koersverloop voor cardano geschetst. Hij verwacht dat cardano na het bereiken van de eerder genoemde $1,70 een periode nodig zal hebben om op adem te komen, alvorens een explosieve stijging zal leiden tot een koers van $5. Hiermee zou de all-time high van vlak boven de $3, dat in november 2021 werd bereikt, worden overschreden.

Zoals gezegd baseert Ali zijn verwachtingen op cardano’s prijsbewegingen van de vorige cyclus. Het is belangrijk te vermelden dat het allesbehalve een zekerheid is dat de cardano koers zich wederom op deze manier zal gedragen. Data uit het verleden biedt immers nooit garantie voor de toekomst.

Advertentie

Cardano oprichter haalt uit naar critici

Cardano is vaak het doelwit van critici uit de crypto-wereld. Naast de trage ontwikkeling zou de layer-1 blockchain weinig in gebruik worden genomen in vergelijking met andere netwerken. Cardano-oprichter Charles Hoskinson heeft recentelijk op X de mond gesnoerd van critici door de sterke punten van Cardano te benadrukken.

‘’We hebben de beste route voor schaalbaarheid, governance en innovatie. Ook hebben we de beste gemeenschap,’’ zo zei hij onder andere.

Hoskinson bekritiseert ook hoe de industrie vaak te veel aandacht besteedt aan korte trends en snelle hype. Hij benadrukt tevens de sterke fundamentele waarde van het Cardano netwerk, dat nog nooit heeft gefaald in meer dan 2.300 dagen met 24/7 uptime.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
4 populaire crypto die op het randje van een uitbraak staan
4 populaire crypto die op het randje van een uitbraak staan
Politici willen duidelijkheid over ethereum, belangrijk voor toekomst
Ethereum ETF’s kunnen prijs van ETH naar $10.000 drijven
Bitcoin koers duikt onder $70.000, ethereum houdt zich knap staande
Bitcoin koers duikt onder $70.000, ethereum houdt zich knap staande
Zeldzaam Bitcoin signaal wijst op koersstijging naar 180.000 dollar
Bitcoin bereikt nieuwe all-time high in deze landen
Crypto Ontbijt: Ethereum-ETF update, PEPE breekt records, Trump omarmt crypto
Crypto Ontbijt: Ethereum-ETF update, PEPE breekt record, Trump omarmt crypto
Advertentie

Trending Cardano nieuws

Cardano oprichter stelt Bitcoin Cash integratie voor
Crypto Ontbijt: Memecoins exploderen, ETF-nieuws, rechtszaken & meer
Crypto Ontbijt: Memecoins exploderen, ETF-nieuws, rechtszaken & meer
AI crypto koersen crashen na actie van President Biden
President Joe Biden probeert crypto te doden, zegt Cardano-oprichter
Advertentie