Timo Bult Timo Bult
16/11/2023 12:11 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 16/11/2023 10:52

Cardano naar 32 euro volgens analist, is dat realistisch?

Cardano-ADA
cardano-ada-logo
Cardano nieuws
Cardano naar 32 euro volgens analist, is dat realistisch?

Foto: FellowNeko/Shutterstock

Sinds het bereiken van een dieptepunt vorige maand, heeft de prijs van cardano (ADA) een opmerkelijke stijging getoond, zo stelt analist FieryTrading in een analyse gedeeld op TradingView. Deze stijging lijkt bijna lineair en vond plaats nadat ADA de onderste lijn van een parallel kanaal raakte.

FieryTrading maakt op basis van dit patroon de voorspelling dat cardano in de volgende bullmarkt wel eens de $35, ongeveer 32 euro, kan aantikken. De voorspelling kon echter meteen op kritiek rekenen. Het zou namelijk helemaal geen realistische verwachting zijn.

🔔 Vandaag: Alle Nederlanders crypto-bezitters krijgen €60 gratis goud
  • Advertentie
  • GoldRepublic

Cardano in kanaal op weg naar $35?

Het kanaal waar de analist op wijst kan getekend worden door een lijn te trekken tussen de twee pieken van de vorige bullmark en die lijn vervolgens te kopiëren naar de bodem van de Corona-dump. Zo ontstaat een stijgend parallel kanaal.

De Cardano analyse die suggereert dat ADA naar 35 dollar kan. – Bron: Tradingview

Volgens FieryTrading is dit patroon bevestigt nu de ADA koers vanaf de onderste lijn lijkt te stuiteren. “Als we aannemen dat deze piek ergens in 2025 zal zijn en dat ADA dit patroon blijft volgen, kunnen we aannemen dat ADA zou kunnen stijgen tot boven de 35 dollar,” aldus de analist.

Advertisement

ADA koersvoorspelling is niet realistisch

Hoewel de technische analyse van FieryTrading een optimistisch beeld schetst, is niet iedereen het eens met hoe realistisch het is. Een van de reacties onder FieryTrading’s analyse focust op de marktkapitalisatie van cardano. Marktkapitalisatie is de totale waarde van alle ADA bij elkaar opgeteld.

“Als ADA stijgt tot 35 dollar, zou dat neerkomen op een marktkapitalisatie van 1280 miljard dollar.” Ter vergelijking, de huidige totale marktkapitalisatie van alle cryptocurrencies samen is ongeveer 1440 miljard dollar. Dit brengt de haalbaarheid van zo’n enorme prijsstijging behoorlijk in twijfel.

Deze kritische kanttekening plaatst de voorspelling klaarblijkelijk in een ander licht. Op zoek naar realistische analyses, en wil je kennis opdoen in crypto trading? Crypto Insiders Premium biedt een actieve community van analisten, handelaren en experts. Word lid en kijk de eerste 30 dagen rond voor 1 euro.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Advertisement
Advertisement