Ivo Melchers Ivo Melchers
05/02/2024 07:03 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 04/02/2024 19:40

Cardano netwerk in volle bloei met behalen van indrukwekkende mijlpaal

Cardano-ADA
cardano-ada-logo
Cardano nieuws
Cardano netwerk in volle bloei met behalen van indrukwekkende mijlpaal

Foto: FellowNeko/Shutterstock

Het Cardano (ADA) netwerk is de afgelopen tijd drukbezocht. Het totale aantal verwerkte transacties is de afgelopen maanden namelijk met indrukwekkende cijfers toegenomen, wat duidt op een groeiende vraag richting de blockchain.

“Cardano is dood” – Oprichter haalt hard uit en verdedigt project
  • cardano-ada-logo
    Cardano nieuws

4 miljoen nieuwe Cardano transacties

Input Output Global (IOG), het bedrijf achter de ontwikkeling van Cardano, deelde afgelopen vrijdag zijn wekelijkse update op sociale mediaplatform X. Hierin worden de laatste ontwikkelingen op het netwerk besproken.

Het meest opvallende betreft de stijging in het aantal transacties. In de afgelopen 2 maanden zijn er maar liefst 3,9 miljoen transacties verwerkt op de blockchain van Cardano. Hiermee staat de teller wat betreft het totale aantal transacties op 82,7 miljoen.

In hetzelfde tijdsbestek zijn er 8 nieuwe projecten op het netwerk gestart, terwijl er nog eens 17 in ontwikkeling zijn. Dit brengt het totale aantal gelanceerde projecten op 157, met nog eens 1.320 in ontwikkeling.

De afgelopen week zijn er tevens 480.000 nieuwe native tokens op het netwerk gemint. Hierdoor komt het cumulatieve aantal nu op 9,48 miljoen.

Daarnaast hebben Plutus-scripts, die smart contracts op het netwerk mogelijk maken, een significante groei meegemaakt. 81 V1-scripts en 13.091 V2-scripts zijn de afgelopen 7 dagen toegevoegd aan de totale stapel. Alles bij elkaar opgeteld telt het netwerk nu 6,332 V1-scripts en 17.718 V2-scripts.

Advertentie

Cardano koers heeft het moeilijk

Terwijl het er achter de schermen gunstig uitziet voor Cardano, heeft de onderliggende koers het moeilijk de afgelopen tijd.

De koers staat momenteel namelijk flink lager dan zijn absolute piek van medio december. Halverwege de feestmaand werd namelijk een hoogtepunt van 0,6789 dollar bereikt, maar op het moment van schrijven staat de koers meer dan 25 procent lager op 0,5040 dollar.

De afgelopen week is de koers echter wel iets opgekrabbeld. Om precies te zijn staat cardano 2,67 procent hoger dan aan het begin van de week.

Vragen over dit nieuws? Doe gratis mee met onze bruisende Discord-community van meer dan 9000 leden! Hier kun je eenvoudig discussiëren over de laatste crypto-trends en verwachtingen.

Nu gratis: volg al je investeringen

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie