Roy van Krieken Roy van Krieken
25/05/2022 17:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 25/05/2022 17:15

Een huis kopen met ADA of XRP? In Brazilië kan het

Nieuws
Een huis kopen met ADA of XRP? In Brazilië kan het

Foto: Gustavo Frazao/Shutterstock

Een grote vastgoedmakelaar in Brazilië, Gafisa, heeft onlangs bekend gemaakt dat zij cryptocurrencies als betaling gaan accepteren. Dat betekent dat Brazilianen met verschillende crypto een huis kunnen kopen. Gafisa is een van de grootste vastgoedbedrijven in Brazilië. Zeker 1 op de 130 Brazilianen woont in een huis dat door het bedrijf is ontwikkeld.

Bitcoin ETF’s leveren betere prestaties, nieuwe recordprijs in zicht?

Gafisa accepteert bitcoin, cardano en meer

Volgens een officieel persbericht van het bedrijf zijn zij al langere tijd aan het onderzoeken geweest hoe zij nu precies betalingen in de vorm van cryptocurrencies kunnen bieden. Uiteindelijk werd er gekozen voor een samenwerking met lokale cryptocurrency exchange Foxbit. 

Volgens Gafisa biedt het betalen in cryptocurrencies een hoop voordelen voor zowel klanten als het bedrijf zelf. Het zorgt er namelijk voor er niet langer tussenpersonen nodig zijn, zoals een bank, voor het verwerken van de transacties. Dit in combinatie met de snelle groei van de crypto industrie was voor Gafisa reden genoeg om deze grote stap te nemen. De CEO van Gafisa, Guilherme Augusto Soares Benevides, had het volgende te zeggen over de omarming van cryptocurrencies als betaalmiddel:

“Er is geen manier om zaken te doen zonder crypto als betaalmiddel te aanvaarden, want naast het feit dat het een andere manier is waarop de koper kan kiezen om de betaling te doen – focus op klantervaring – bevordert het gebruik van de munt het beste voor onze consumenten.”

Gafisa accepteert vanaf nu niet alleen bitcoin (BTC) als betaalmiddel. Ook bekende altcoins zoals cardano (ADA), ripple (XRP) en solana (SOL) kunnen gebruikt worden bij het afrekenen van vastgoed bij Gafisa.

Vastgoed en crypto

Gafisa is niet bepaald het eerste vastgoedbedrijf in de wereld dat de voordelen van de crypto industrie heeft onderkend. Overal ter wereld zien we mondjesmaat dat betalen met cryptocurrencies voor vastgoed normaal begint te worden. Hoewel er nog zeker niet te spreken is van mainstream adoptie in de vastgoedwereld, zijn de signalen erg positief.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie