Ivo Melchers Ivo Melchers
22/04/2024 14:06 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 22/04/2024 13:08

Kan cardano eindelijk knallen? Analisten anticiperen grote stijging

Cardano-ADA
cardano-ada-logo
Cardano nieuws
Kan cardano eindelijk knallen? Analisten anticiperen grote stijging

Foto: sdx15/Shutterstock

Het geduld van cardano (ADA) investeerders wordt flink op de proef gesteld. De donkere wolken hangen al geruime tijd over de koers van de populaire altcoin. Terwijl bitcoin (BTC) al zijn prijsrecord van 2021 heeft verbroken, is cardano hier nog mijlenver van verwijderd. Twee bekende crypto-analisten schudden elkaar nu echter de hand, en denken dat een mooie prijsstijging nabij is voor cardano.

75% stijging voor cardano?

We beginnen met de populaire crypto-analist Ali Martinez. Afgelopen vrijdag wees hij zijn bijna 60 duizend X-volgers erop dat de koers een indrukwekkende rally zou kunnen doormaken, gebaseerd op een cruciale indicator.

Hij merkte op dat de zogenoemde Market Value to Realized Value (MVRV) tot onder de -22 procent is gedaald, wat de laatste keer een enorme koersexplosie tot gevolg had.

De MVRV-ratio vergelijkt de marktwaarde, de koers vermenigvuldigt met het aantal munten in omloop, de met de gerealiseerde waarde, de som van de prijzen waarvoor elke munt voor het laatst verplaatst is op de blockchain.

De analist schrijft dat de laatste keer dat de MVRV-ratio onder de -22 procent terechtkwam, de cardano koers met 75 procent de lucht in schoot.

Het mag duidelijk zijn dat dit allesbehalve een garantie biedt voor het toekomstige prijsverloop van cardano. Mocht de geschiedenis in herhaling treden, zou dat een stijging tot zo’n 0,90 dollar betekenen. De laatste keer dat de koers op dit niveau stond, was begin mei 2022.

Advertentie

Belangrijke ondersteuning voor cardano

Ook crypto-analist Trend Rider, met ruim 19 duizend volgers op socialmediaplatform X, voorziet een soortgelijk scenario. Vrijdag liet hij zijn volgers weten te anticiperen op een grote koerssprong tot vlak boven de 1 dollar. Naar zijn mening zou cardano de komende 1 tot 3 maanden deze magische grens weer kunnen veroveren. Een belangrijke voorwaarde is echter dat de koers boven grofweg 0,44 dollar weet stand te houden. Op het moment van schrijven komt de koers uit op ongeveer 0,51 dollar.

Men zou kunnen beargumenten dat cardano al sinds september 2021 in een bearmarkt verkeert. Vorige maand, toen bitcoin tot boven de 70.000 dollar uitsteeg, bereikte cardano echter wel een piek van grofweg 0,80 dollar. Met een in 2021 behaalde all-time high van 3,10 dollar biedt dit echter nog allesbehalve reden om feest te vieren.

Cardano is daarentegen geen uitzondering in de cryptomarkt. De meeste altcoins staan nog kilometers van hun respectievelijke pieken verwijderd. In het verleden begonnen altcoins pas echt gas te geven na de Bitcoin halving, wat hoop biedt voor de Cardano-gemeenschap.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
4 populaire crypto die op het randje van een uitbraak staan
4 populaire crypto die op het randje van een uitbraak staan
Politici willen duidelijkheid over ethereum, belangrijk voor toekomst
Ethereum ETF’s kunnen prijs van ETH naar $10.000 drijven
Bitcoin koers duikt onder $70.000, ethereum houdt zich knap staande
Bitcoin koers duikt onder $70.000, ethereum houdt zich knap staande
Zeldzaam Bitcoin signaal wijst op koersstijging naar 180.000 dollar
Bitcoin bereikt nieuwe all-time high in deze landen
Crypto Ontbijt: Ethereum-ETF update, PEPE breekt records, Trump omarmt crypto
Crypto Ontbijt: Ethereum-ETF update, PEPE breekt record, Trump omarmt crypto
Advertentie

Trending Cardano nieuws

Cardano oprichter stelt Bitcoin Cash integratie voor
Crypto Ontbijt: Memecoins exploderen, ETF-nieuws, rechtszaken & meer
Crypto Ontbijt: Memecoins exploderen, ETF-nieuws, rechtszaken & meer
AI crypto koersen crashen na actie van President Biden
President Joe Biden probeert crypto te doden, zegt Cardano-oprichter
Advertentie