Miljardair Mark Cuban vindt Dogecoin beter dan Cardano

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Miljardair Mark Cuban vindt Dogecoin beter dan Cardano

Foto: Featureflash Photo Agency / Shutterstock.com

Mark Cuban, miljardair en ondernemer bekend van het televisieprogramma Shark Tank, is onlangs aangeschoven bij de Altcoin Daily Podcast. Hier sprak hij een uur lang over de cryptocurrency industrie. Zo sprak hij bijvoorbeeld over zijn mening over projecten als Cardano (ADA) en Dogecoin (DOGE) en welke hij beter vond. Zo begon hij te praten over Cardano:

“Weet je, mijn gedachten over Cardano zijn hetzelfde als over Polygon en Ethereum,” zei Cuban. “Er moet een ’there’ zijn.”

Cardano een toekomst in Afrika?

De ondernemer gaf aan dat Cardano nog weinig gebruiksmogelijkheden heeft. Het bedrijf achter Cardano, Input Output Global (IOG), hebben al wel grote aankondigingen en samenwerkingen aangekondigd met bedrijven en overheden in Afrikaanse gebieden.

Cuban gaf aan sceptisch te zijn over de potentie van deze samenwerkingen en hoe dit zich zal verhouden tot het transactievolume en andere fundamentele zaken van Cardano. In de podcast gaf hij aan:

Je moet naar CoinMetrics gaan, je moet naar al deze verschillende plaatsen gaan en transacties zoeken. Ik denk dat de mensen in Afrika niet zoveel gebruiken als ze hadden verwacht, omdat je de transacties niet ziet, je de kosten niet ziet, weet je (…) voor mij is transacties en netwerkactiviteit de klok van succes (…).

Hierdoor denkt de tv ster dus dat Cardano nog niet veel impact heeft gehad op de crypto industrie. Hij gaf ook aan dat Cardano voor het eerst smart contracts functionaliteiten heeft geïmplementeerd in 2021, echter verder de verwachting niet heeft kunnen waarmaken. 

Dogecoin beter dan Cardano

Daarnaast liet Cuban zich ook nog uit over Dogecoin. Hij gaf aan dat hij van mening is dat DOGE meer potentie heeft dan Cardano. Toch gelooft hij dat Cardano vooralsnog beter is. Dat is totdat Dogecoin ook een platform voor applicaties gaat bieden.

Cuban is net als Elon Musk een groot Dogecoin fan. Zo probeert hij ervoor te zorgen dat DOGE als betaalmiddel gebruikt kan worden binnen zijn vele bedrijven. 

Deel dit artikel
Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie