Ontwikkelaar: Cardano testnet is ‘catastrofaal stuk’

cardano-ada-logo
Cardano nieuws
Cardano oprichter is zeer enthousiast over volgende grote update

Foto: surassawadee/Shutterstock

Op dit moment wordt er vol verwachting gekeken naar de grote Vasil update op het Cardano (ADA) netwerk. Deze update, die tegelijkertijd ook een hard fork is, zal grote positieve veranderingen aanbrengen op het netwerk. Echter, volgens een ADA-ontwikkelaar op Twitter is er tijdens de testfase van deze update iets ‘catastrofaal’ misgegaan en is het Cardano testnet helemaal stuk.

Vasil hard fork Cardano

Uiteraard wordt een grote update zoals de Vasil hard fork eerst uitvoerig getest op een speciaal testnetwerk. Dit om te voorkomen dat problemen die mogelijk opduiken direct gigantische gevolgen hebben voor miljoenen gebruikers. Volgens Cardano ontwikkelaar Adam Dean is er hier echter een reusachtige bug ontdekt.

Het gaat hier volgens Dean over een bug die is opgedoken in de 1.35.2 versie van Vasil. Dat zou volgens de oprichter van het Cardano netwerk, Charles Hoskinson, voorheen nog de versie zijn die op het mainnet van Cardano zou worden gelanceerd. 

Dean stelt dat de bug werd ontdekt omdat de beheerders van zogeheten stake pools in een rap tempo probeerden te upgraden naar de 1.35.2 versie van Vasil. Volgens Dean lukte dit echter niet bij elke beheerder van de stake pools wat er voor zorgde dat er meerdere forks ontstonden die allemaal incompatibel zijn met elkaar. 

De ‘nucleaire klok’ van Cardano

Ondertussen wordt versie 1.35.3 van Vasil al getest, wat volgens Hoskinson nu echt de definitieve versie is, maar Adam Dean stelt dat de Cardano blockchain op het testnet niet meer gesynchroniseerd kan worden en daarom wordt deze versie nu op twee verschillende, compleet nieuwe testnets getest. Al met al een aardige catastrofe, als we de woorden van Cardano-ontwikkelaar Adam Dean mogen geloven.

Hij geeft ook aan dat hij zich grote zorgen maakt over de mate waarop het testproces zo snel mogelijk wordt doorlopen. Hij vergelijkt dit overhaaste proces zelfs met een nucleaire klok die bijna middernacht sloeg. 

“Om te zeggen dat dit niveau van “haast” mij ongemakkelijke gevoelens geeft is een understatement. Als er een ‘nucleaire klok’ zou zijn voor Cardano, dan waren we dicht bij het raken van ‘middernacht’…”

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Advertentie
Advertentie