Max Duiker Max Duiker
10/08/2023 04:00 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 10/08/2023 04:00

China gaat Crypto en AI fraudeurs hard aanpakken

Nieuws
China gaat Crypto en AI fraudeurs hard aanpakken

Foto: Ms. Li/Shutterstock

China wil fraude hard aanpakken. Volgens de Chinese media heeft de Commissie voor Politieke en Juridische Zaken nieuwe maatregelen aangekondigd om hard op te treden tegen overzeese fraude.

De commissie van de Communistische Partij van China (CPC) heeft een wetsvoorstel aangenomen om overzeese frauduleuze activiteiten systematisch bij de bron aan te pakken. Tevens belooft de commissie om ook de binnenlandse georganiseerde misdaad harder aan te pakken.

Crypto rally: Handelsvolumes en totale waarde schieten omhoog
Crypto rally: Handelsvolumes en totale waarde schieten omhoog

Fraude met crypto en AI

Tijdens de vergadering is naar voren gekomen dat er in de afgelopen jaren veel fraude is gepleegd door criminele organisaties van buitenaf. De Chinese overheid laat weten dat veel van deze criminele activiteiten worden gepleegd met behulp van kunstmatige intelligentie (AI) en van crypto.

Advertentie

Virtuele ontvoering

De aankondiging volgt naar aanleiding van recente berichten over Chinezen die het slachtoffer waren van ‘virtuele ontvoering’. Slachtoffers worden aangetrokken door nepvacatures en beloftes van hoge salarissen. Vervolgens worden zij gechanteerd en geïntimideerd om fraude te plegen.

Volgens het consulaat-generaal in Edinburgh doen deze criminelen zich ook voor als personeel van de openbare veiligheidsdiensten om zo persoonlijke informatie te stelen. Tevens persen de fraudeurs familieleden van de slachtoffers af voor grote sommen losgeld.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in mei gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Goed georganiseerde misdaad

Verschillende ambtenaren van de CPC spraken over goed georganiseerde criminele organisaties die zich bezig houden met fraude. Om de opkomst van fraude met blockchain, digitale valuta, Metaverse en AI tegen te gaan, is een samenwerking tussen verschillende Chinese autoriteiten van groot belang. Ook is het volgens de commissie belangrijk om de internationale samenwerking met buurlanden te versterken om deze misdrijven te bestrijden.

De Chinese openbare veiligheids- en justitiële diensten wijzen erop dat het publieke bewustzijn een grote rol speelt bij het identificeren van deze criminele groeperingen. Naast de wetshandhaving van de Chinese overheid, worden er ook bewustwordingscampagnes en onderwijsinitiatieven uitgevoerd die zich vooral richten op de jongere generatie. Deze campagnes moeten er voor zorgen dat het volk dergelijke oplichtingspraktijken via telecommunicatie- en netwerkfraude sneller zullen herkennen om deze vervolgens te voorkomen.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 750.000 PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Versoepeling crypto-regels China

De ijzige relatie tussen China en cryptocurrencies heeft in het verleden geleid tot een aanzienlijke uitverkoop in de markt. Het land heeft echter in het recente verleden zijn harde houding tegenover de sector versoepeld.

Het Hooggerechtshof van China heeft hierbij enige richtlijnen vrijgegeven met betrekking tot het versoepelen van crypto gerelateerde geschillen, waarin het vereffenen van een klein bedrag aan digitale valuta als legaal kan worden beschouwd. Tevens hebben de crypto ambities van Hong Kong eerder al hun zegen gekregen. De handel in crypto blijft echter verboden in China zelf.

Deel dit artikel

Net binnen
Trending
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Bitcoin koers in de zomer op nieuw record? Handelaren zijn hoopvol
Honderden Nederlanders volgen crypto-strategie op Bitvavo en halen 90% winst
Bitcoin flash crash veroorzaakt enorme liquidatie van $1+ miljard
Cryptomunt klapt 80% naar beneden nadat hacker extra tokens maakt
Bitcoin crasht opnieuw na geruchten over Israëlische tegenaanval
Tot deze koers kan bitcoin gaan dalen volgens analisten
Bitvavo voegt populaire crypto toe & Nederlanders krijgen ‘m gratis
Bitvavo voegt populaire crypto toe & Nederlanders krijgen ‘m gratis
Advertentie

Trending Nieuws nieuws

Crypto Ontbijt: Altcoins & Trump crash, Bitcoin-ETF uitstroom zet door
Populaire meme crypto verliest plotseling 99% van zijn waarde
student verdient miljoenen ongeluk bij geluk student
Student werd in één oogwenk cryptomiljonair, “geluk bij een ongeluk”
Cryptobeurs in de problemen, verkoop is mogelijk
Cryptobeurs in de problemen, verkoop is mogelijk
Advertentie